Πολιτική

19/01/2013 - 07:36

Δύο χρόνια μετά, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχωράει επιτέλους στη συγκρότηση Επιτροπής Διαβούλευσης

Δύο χρόνια μετά, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχωράει επιτέλους στη συγκρότηση Επιτροπής Διαβούλευσης

Π

εριφερειακός Σύμβουλος : Ηλίας Γιαννίρης

 

Δύο χρόνια μετά, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχωράει επιτέλους στη συγκρότηση Επιτροπής Διαβούλευσης, που έπρεπε να είχε συγκροτηθεί το Φεβρουάριο 2011! Με το καλό να δούμε και τον συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης!!!
 
Ο Οικολογικός Άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο είχε επισημάνει πολλές φορές στο παρελθόν τη σημασία που έχει για την Περιφέρεια η συγκρότηση και λειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης 
 
Στις 29  Αυγούστου  2012  εκδόθηκε Απόφαση του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου για τη Συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης με 60 μέλη και στις 21-1-2013 θα γίνει κλήρωση από ειδική επιτροπή που συστάθηκε από τον Περιφερειάρχη για την εκλογή:
α) από τους εκλογικούς καταλόγους είκοσι (20) Πολιτών που θα προέρχονται : Δέκα (10) από τη Λέσβο,  τέσσερις (4)  από τη Χίο, τέσσερις (4)   από τη Σάμο, ένας  (1)  από τη Λήμνο,  ένας  (1)  από την Ικαρία
β) Τριών (3) Πολιτιστικών Συλλόγων, εκπρόσωποι των οποίων θα συμμετέχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης και θα προέρχονται: Ένας (1) από τη Λέσβο,  ένας (1) από τη Σάμο και ένας (1) από τη Χίο.
Με σημερινή παρέμβασή του ο Οικολογικός Άνεμος ζήτησε η κλήρωση των πολιτών και των συλλόγων να γίνει για μεγαλύτερο αριθμό μελών, ώστε να αποφευχθούν κενά και να υπάρχουν άμεσα αντικαταστάτες από την εκλογή κάποιου μέλους που μπορεί να είναι π.χ. κάτοικος εξωτερικού ή να αρνηθεί τη συμμετοχή του στο όργανο.
 
Ο Οικολογικός Άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο χαιρετίζει την εξέλιξη αυτή και ελπίζει ότι σύντομα θα συγκροτηθεί και θα συνεδριάζει τακτικά το νέο όργανο προκειμένου να συνδράμει στη λειτουργία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Εκτιμούμε ότι η συμβολή του νέου αυτού οργάνου θα είναι σημαντική σε προβλήματα που χρονίζουν, όπως η ανακύκλωση, το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ο προγραμματισμός έργων, η περιβαλλοντική προστασία, η νησιωτικότητα και το μεταφορικό ισοδύναμο, η διαβούλευση για τους παραγωγικούς τομείς και τους τομείς υπηρεσιών της Περιφέρειας, και πολλά άλλα σημαντικά θέματα.
 
Ο Οικολογικός Άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο εκτιμά ότι στο νέο 60μελές όργανο υπάρχει δυστυχώς ενισχυμένη εκπροσώπηση της Λέσβου[1], γεγονός που θα πρέπει να προσεχθεί για να υπάρχει αντιπροσωπευτική θεματολογία και ανάλογο ενδιαφέρον κατά τις συνεδριάσεις.  
Περιμένουμε επιτέλους και την ενεργοποίηση του πολύ σημαντικού θεσμού του περιφερειακού συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης, που επίσης έχει καθυστερήσει με ευθύνη της περιφερειακής αρχής.

Μοιράσου το άρθρο!