Πολιτική

11/04/2013 - 13:56

Διπλή παρέμβαση Παύλου Βογιατζή για την πρόσφατη κακοκαιρία

Διπλή παρέμβαση Παύλου Βογιατζή για την πρόσφατη κακοκαιρία

Αναφορά προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Δένδια, και προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, κατέθεσε χθες ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, σχετικά με την επείγουσα ανάγκη αποκατάστασης των πρόσφατων καταστροφών που σημειώθηκαν σε περιοχές και οικισμούς του Δήμου Λέσβου από την κακοκαιρία που έπληξε το νησί την περασμένη Πέμπτη, 4 Απριλίου.
Ο Βουλευτής απέστειλε επίσης, επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α., κ. Βασίλη Έξαρχο, ζητώντας να επισπευσθεί η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, καθώς και επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, ζητώντας να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές, όπως αυτές αναφέρονται αναλυτικά στο σχετικό έγγραφο του Δήμου Λέσβου, ως θεομηνιόπληκτες, προκειμένου να επισπευσθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την παροχή των νόμιμων αποζημιώσεων.

Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής και στις δύο επιστολές:

«Μετά τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν στη Λέσβο τόσο από τη θεομηνία του Δεκεμβρίου, όσο και από την πρόσφατη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί την περασμένη εβδομάδα, η ανάγκη να εγκριθούν άμεσα οι απαραίτητες αποζημιώσεις είναι μεγάλη. Ο Δήμος Λέσβου πρέπει να καταφέρει να αποκαταστήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τις ζημιές που έχουν προκληθεί, καθώς αφενός έχει επιβαρυνθεί ήδη σημαντικά η καθημερινή ζωή των κατοίκων και επαγγελματιών του νησιού, και αφετέρου ξεκινά η τουριστική περίοδος, με τον τουρισμό να αποτελεί βασική πηγή εσόδων της Λέσβου».

Μοιράσου το άρθρο!