Πολιτική

12/01/2011 - 10:59

Άρχισαν οι γκρίνιες ...

Μια εβδομάδα μετά τον ορισμό των αντιδημαρχιών γεωγραφικών και θεματικών, ξέσπασαν οι αντιδράσεις. Η πρώτη αφορά στην αντιδημαρχία Θερμής Πλωμαρίου και προέρχεται από την παράταξη του Π. Πατερέλλη «Λέσβος, δημιουργική πορεία», εκφράζοντας το «βροντερό όχι στον αντιδήμαρχο μερικής απασχόλησης». Στην ανακοίνωσή του ο Π. Πατερέλλης τονίζει:

«Αυτό που δεν πέτυχε ο Καλλικράτης να συνενώσει το Πλωμάρι με τη Θερμή, το κατάφερε ο κ. Βουνάτσος προκειμένου να διατηρήσει τις λεπτές και πολύ εύθραυστες ισορροπίες στο εσωτερικό του συνδυασμού του. Έτσι είδαμε αντιδήμαρχο Θερμής και Πλωμαρίου μερικής απασχόλησης, όταν στο Πλωμάρι υπήρχαν ένας δήμαρχος και δύο αντιδήμαρχοι μόνιμοι κάτοικοι Πλωμαρίου και δεν επαρκούσαν. Ο ίδιος, αν και Πλωμαρίτης, ανέλαβε τις αντιδημαρχίες Πέτρας και Μυτιλήνης. Η δημοτική οργάνωση «Λέσβος Δημιουργική Πορεία» καταγγέλλει το γεγονός υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος, ο οποίος κατηγορούσε τον Καλλικράτη αποκαλώντας τον «Κακοκράτη» κατάφερε να γίνει Καλλικρατικότερος του Καλλικράτη. Αυτή είναι η μοίρα που μας επιφύλασσε ο συμπατριώτης μας, κατά τα άλλα, Δημήτρης Βουνάτσος, για το Πλωμάρι».

Γεωγραφικές αντιδημαρχίες

ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ Το σκηνικό των αντιδράσεων συνεχίζεται από την Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Πολιχνίτου, για την τοποθέτηση του αντιδημάρχου Ν. Κατράνη, που επισημαίνει: «Η τοπική οργάνωση ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πολιχνίτου παίρνοντας θέση για την τοποθέτηση του αντιδημάρχου Πολιχνίτου, Νικολάου Κατράνη από τη νέα δημοτική αρχή, διατυπώνει το παρακάτω σχόλιο: Ό,τι δεν πέτυχε ο κ. Κατράνης πριν τέσσερα χρόνια με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, το πετυχαίνει τώρα με τη στήριξη του κ. Δ. Βουνάτσου και «των εδώ παρατρεχάμενων» που έχουν καταγγελθεί εδώ και καιρό από το τοπικό ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εμείς θα παρακολουθούμε τα έργα και τις ημέρες των κ. Κατράνη και κ. Βουνάτσου και θα ενημερώνουμε τους πολίτες του Πολιχνίτου σαν Δημοτική Οργάνωση ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πολιχνίτου, όπως έχουμε υποχρέωση».

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ Άμεση ήταν η απάντηση του Ν. Κατράνη στα υπονοούμενα της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Πολιχνίτου: «Θα περίμενε κανείς, η Τοπική Οργάνωση Πολιχνίτου του ΠΑΣΟΚ, κατά πρώτον να συγχαρεί το νέο αντιδήμαρχο και να του ευχηθεί καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει και στη συνέχεια να του δηλώσει ότι συμπαρίσταται στο έργο της νέας Δημοτικής Αρχής, με πνεύμα κριτικό μεν, εποικοδομητικό δε, για το καλό του τόπου. Δυστυχώς, μέσα σ ένα πνεύμα έντονης κομματικής και μονολιθικής αντίληψης, προειδοποιεί ότι θ ασκήσει την αυστηρή κριτική της. Οφείλω, λοιπόν, να υπενθυμίσω ότι ο συνδυασμός της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον γνήσιο και έντιμο αγωνιστή Δ. Βουνάτσο, επελέγη από το λεσβιακό λαό με ένα συντριπτικό και πρωτοφανές για τα εκλογικά αυτοδιοικητικά δεδομένα ποσοστό (58%), έχοντας σημαία το ανεξάρτητο και αυτοδιοικητικό, την εντιμότητα, την αξιοπιστία και τη διαφάνεια, για να υπηρετήσει τον τόπο μας μέσα σ αυτήν την αναμφισβήτητα δύσκολη συγκυρία. Τη σημαία αυτή εξακολουθεί να την κρατά ψηλά και απαρέγκλιτα και μετά τις εκλογές και να είστε σίγουροι ότι θα την ανεβάσει ακόμα ψηλότερα, μέχρι το τέλος της θητείας του. Μ αυτό το πνεύμα, αγαπητοί κομματάρχες του Τοπικού ΠΑΣΟΚ (δεν ξέρω καν ποιοι είστε) ουδόλως μ ενδιαφέρει και με συγκινεί η κριτική σας και η παρακολούθησή σας. Απεναντίας, θα μ ενδιέφερε και θα ήθελα την έντιμη και αυστηρή κριτική σας ως δημότες αυτού του τόπου ή ως μέλη συλλογικών φορέων (κοινωνικών, αθλητικών, πολιτιστικών κλπ). Τέλος, για το εάν στις προηγούμενες εκλογές δεν πέτυχα τον προσωπικό μου στόχο, το μόνο που σας δηλώνω είναι ότι, στο τέλος της θητείας μου, θα δούμε εάν εγώ έχασα ή ο τόπος μας. Ξέρετε δε, πολύ καλά, πόσες ανιαρές συμμαχίες συνέπραξαν, για να έρθει το αναπάντεχο αποτέλεσμα των εκλογών του 2006. Βέβαια, ο λαός δεν ξεχνά και όταν έρθει η ώρα ποιεί τα δέοντα».

 

πηγη: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!