Πολιτική

21/01/2013 - 23:42

Απολογισμός δράσης Αναπτυξιακής Δημοτικής Εταιρείας Λέσβου Α.Ε.

Απολογισμός δράσης Αναπτυξιακής Δημοτικής Εταιρείας Λέσβου Α.Ε.

Στην κοπή της βασιλόπιτας της Αναπτυξιακής Δημοτικής Εταιρίας Λέσβου Α.Ε., παρέστη ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, παρουσία του Προέδρου Αριστείδη Ταξείδη, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, καθώς και του Αντιδημάρχου Πλωμαρίου, Δημήτρη Μουτζούρη.

Κάνοντας τον απολογισμό της πλούσιας κα πολυποίκιλης δράσης της Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε., ο κ. Ταξείδης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αξιοποίηση και προσοδοφόρα λειτουργία των θερμοπηγών Εφταλούς (Μήθυμνα), Θέρμων Κόλπου Γέρας, του Αιολικού  Πάρκου στην «Κουτσοτμπάρα» Κρατήγου της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης, των Δημοτικών Σφαγείων και Ελαιουργείων, την επισκευή και επαναλειτουργία μετά διακοπή δεκατριών χρόνων του Δημοτικού Ελαιοτριβείου Πολιχνίτου κ.λ.π.  και της Δημοτικής Πλαζ στα Τσαμάκια, του Κάμπινγκ Μήθυμνας, που αποφέρουν πλέον σημαντικά έσοδα στο Δήμο και αποτελούν ουσιαστικό «εργαλείο» ανάπτυξης για το νησί μας στην εξαιρετικά δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, ενώ για το 2013, η Εταιρία θα εντείνει τις προσπάθειες για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.    

Ο Δήμαρχος με τη σειρά του συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε. για τη αθόρυβη και αποδοτική δράση τους, προς όφελος του Δήμου και των πολιτών, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια υγιή πλέον Δημοτική Εταιρία, την οποία η παρούσα Δημοτική Αρχή και το καινούργιο Διοικητικό της Συμβούλιο, παρέλαβαν σε κατάσταση αδράνειας και εκκαθάρισης και την ανέστησαν την τελευταία στιγμή, με την ανάληψη των καθηκόντων τους, το έτος 2012 και που με τη συνετή διαχείριση που γίνεται, μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια των πλουτοπαραγωγικών πηγών του τόπου μας.

Τέλος, ο κ. Βουνάτσος τόνισε εμφατικά, ότι, παρά τις αντιπολιτευτικές επιθέσεις, μόνο η φετινή λειτουργία της δημοτικής πλαζ «Τσαμάκια» μετά τις επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν εκεί και την ανανέωσή της, απέφερε έσοδα 69.000 Ευρώ, ποσό που ουδέποτε έγινε καθόλα τα χρόνια της λειτουργίας της

Μοιράσου το άρθρο!