Πολιτική

17/10/2024 - 12:29

Απ. Αλατζάς: Διαστρέβλωση και Ποινικοποίηση Αυτοδιοικητικής Κριτικής

 Μετά τις δύο συνεντεύξεις του Δημάρχου στις 6/9/2024 και στις 11/10/2024, αναφορικά με τη συνέντευξη τύπου που δώσαμε ως παράταξη "Δημιουργική Ενότητα" στις 5/9/2024, επιχειρείται η διαστρέβλωση των λεγόμενων μας και η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉΣ ΚΡΙΤΙΚΉΣ με απώτερο σκοπό την φίμωση μας. 

 

 Επιβάλλεται να διευκρινίσω ότι , 

α) Δώσαμε συνέντευξη τύπου σε όλα τα ΜΜΕ που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας και όχι σε μία ηλεκτρονική εφημερίδα. 

 β) Αναφέραμε έναν προς έναν τους λόγους, για τους οποίους δεν είμαστε αρεστή στην δημοτική αρχή.

 γ) Για την έκπτωση αιρετών, θα έπρεπε η υπηρεσία κατόπιν ελέγχου, αμελλητί να ενημερώσει τον επόπτη του ΟΤΑ, μετά την εγκατάσταση, (δηλαδή τον πρώτο μήνα και όχι μετά από οκτώ μήνες, όπου θα έπρεπε να ακολουθήσει άλλη διαδικασία). 

Αλήθεια γιατί δεν έγινε αυτό το σωστό χρόνο, μήπως ο Δήμαρχος που έχει την εποπτεία των υπηρεσιών πρέπει να το ελέγξει και να μας δώσει τις απαντήσεις; Αναφέρει ο Δήμαρχος ότι ήρθε mail σε όλους τους συνδυασμούς από το Υπουργείο Εσωτερικών και ενημέρωνε  για το νόμο αυτό, κάτι που δεν ισχύει τουλάχιστον όσο αφορά το δικό μας συνδυασμό.

Αν ο Δήμαρχος μπορεί να αποδείξει το αντίθετο, το αναμένουμε. 

 δ) Όσο αφορά την πληρωμή 180.000 ευρώ στην εταιρεία ΣΤΑΡ ΜΠΕΤΌΝ ΑΒΕΕ ,σε καμιά περίπτωση δεν έριξα ευθύνη, ούτε υπονοούμενα σε αυτή ή σε άλλες εργολήπτριες εταιρείες.

Η ΣΤΑΡ ΜΠΕΤΌΝ ΑΒΕΕ αναγκάστηκε να διεκδικήσει δικαίως την αμοιβή της για το έργο που εκτέλεσε εξωδικαστικά, λόγω της αντισυμβατικής συμπεριφοράς από πλευράς του Δήμου.

 Συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα που διήρκησε η Σύμβαση και μέχρι το Μάιο του 2024 ουδείς ενημέρωσε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος είχε αιτιάσεις για την παραλαβή των σκυροδεμάτων. Εδώ πιστεύω ότι η υπηρεσία αλλά και ο Δήμαρχος γνωρίζουν ότι η παράλειψη ενημέρωσης του αντισυμβαλλόμενου μέρους για τυχόν αντιρρήσεις είναι παράλειψη οφειλόμενης ενέργειας δημοσίου οργάνου και επισύρει πειθαρχικές κυρώσεις. Η ένσταση μου είναι στην διαδικασία παραλαβής και τον τρόπο και τόπο που πέφτουν τα μπετά, κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν ευθύνεται η εταιρεία, αλλά η δημοτική αρχή και όχι γιατί πληρώθηκε η εταιρεία εξωδικαστικά . 

 Εδώ πραγματικά πρέπει να απαντήσει ο Δήμαρχος που έχει την εποπτεία των υπηρεσιών, για όλα τα παραπάνω και τί δεν έγινε σωστά , ποιος ευθύνεται ; Υπάρχει παράβαση καθήκοντος και φθάσαμε στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Βέβαια  δεν είναι η πρώτη φορά . Γιατί η επιτροπή παρακολούθησης και παραλαβής δεν ανταποκρίνεται ποιος ευθύνεται; Απάντηση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο : «ακούμε τους προέδρους» . Κάτι τέτοιο δεν στέκει γιατί οι Πρόεδροι δεν προβλέπεται να αντικαθιστούν την επιτροπή παρακολούθησης και παραλαβής για ευνόητους λόγους. 

ε)Ανάφερε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα βάλει εκείνος προσωπικά δικηγόρο, για την ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉΣ ΚΡΙΤΙΚΉΣ και αναιρεί έτσι την απόφαση της δημοτικής επιτροπής να πληρώσει ο Δήμος το δικηγόρο, κάτι που βέβαια δεν ισχύει. Χρειάζεται άρση απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής, την αναμένουμε. 

Ως παράταξη "Δημιουργική Ενότητα " θα λέγαμε στο Δήμαρχο ότι οι αναφορές στην δικαστική απειλή, δεν πετυχαίνουν πάντα το στόχο τους, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι αυτονόητες συνέπειες της ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉΣ ΚΡΙΤΙΚΉΣ δεν βοηθούν τον τόπο . Του θυμίζουμε ότι στην Αυτοδιοίκηση η σφαίρα όταν φύγει από το όπλο δεν επιστρέφει, το μόνο που κάνει είναι να αφήνει τραύματα, δηλαδή την ένταση και το διχασμό.

 

 Η Παράταξη μας , "Δημιουργική Ενότητα " είναι εδώ για να Δημιουργεί και να Ενώνει, σε αυτό το πλαίσιο κινείται και έτσι θα συνεχίσει. 

Μοιράσου το άρθρο!