Πολιτική

17/07/2013 - 13:00

Ανοιχτή Επιστολή Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ στους Βουλευτές Λέσβου


 ΠΡΟΣ:

ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΛΕΣΒΟΥ κ.κ.
ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΠΑΥΛΟ
ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟ


ΑΝΟΙΧΤΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

Αξιότιμε κ. υπουργέ
Αξιότιμοι κ. βουλευτές
Η κυβέρνηση, την οποία στηρίζουν τα κόμματά σας, έφερε στη βουλή στις 9/7 πολυνομοσχέδιο το οποίο προβλέπει, εκτός των άλλων, την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, οδηγώντας 33 συναδέλφους μας στη Λέσβο και 3.500 σε όλη την Ελλάδα, στον Καιάδα της απόλυσης. Παράλληλα και άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου διαλύουν την αυτοδιοίκηση και την οδηγούν με ακρίβεια στη καταστροφή.
Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί συνέχεια μιας σειράς μέτρων, που όταν τα είχατε ψηφίσει μας είχατε διαβεβαιώσει πως θα είναι τα τελευταία. Μας είχατε πει μάλιστα πως από εδώ και πέρα θα υπάρξουν καλύτερες μέρες για όλους μας. Δυστυχώς τις καλύτερες αυτές μέρες δεν τις βλέπουμε.
Αντίθετα αξιότιμοι κύριοι
Δεκάδες θα είναι οι απολυμένοι και σε επίπεδο νομού Λέσβου. Δεν υπάρχει πια οικογένεια στο νησί που να μην έχει έναν τουλάχιστον απολυμένο, έναν μακροχρόνια άνεργο, έναν ελαστικά απασχολούμενο, έναν απλήρωτο εργαζόμενο, ως συνέπεια των πολιτικών που στηρίζετε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν υπάρχει οικογένεια που να μην την αφορούν οι επιπτώσεις των πολιτικών που εφαρμόζετε, τα χαράτσια, οι περικοπές στην υγεία και στην παιδεία, η διάλυση των κοινωνικών δομών.
Σας καλούμε να πάρετε σαφή θέση άμεσα! Εκατοντάδες οικογένειες από τη Λέσβο, πολλοί από αυτούς ψηφοφόροι σας, περιμένουν μία σαφή δήλωσή σας: θα ψηφίσετε ξανά τα μέτρα που ισοπεδώνουν την κοινωνία ή θα βάλετε φρένο στον κατήφορο με ένα τιμητικό ΟΧΙ;
Σας καλούμε να καταψηφίσετε το πολυνομοσχέδιο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυση των εργαζομένων και στη διάλυση του Δήμου Λέσβου και στην διάλυση της οικονομίας του νησιού μας.
Ζούμε σε μια μικρή κοινωνία. Οι εργαζόμενοι που με την ψήφο σας θα μείνουν χωρίς δουλειά είναι οι γνωστοί σας, οι γείτονες σας, οι ψηφοφόροι σας. Θα τους βλέπετε καθημερινά μπροστά σας. Δύσκολα θα ξεχάσουν την πράξη σας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΛΕΣΒΟΥ

Υ.Γ. Η επιστολή δεν απευθύνεται στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ζερδελή, δεδομένου ότι εγκαίρως με δήλωσή του έχει δεσμευτεί ότι όπως και το κόμμα του δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Μοιράσου το άρθρο!