Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για τον ενιαίο Δήμο Λέσβου με το Συνδυασμό "Επόμενη Μέρα" με επικεφαλής τον Άρη Χατζηκομνηνό
Γράφει στο Βιογραφικό του:
Γεννήθηκα στο Μαρούσι Αττικής στις 27 Ιανουαρίου του 1986 και σημερινός τόπος διαμονής μου είναι η Μυτιλήνη. Φοίτησα σε δημόσια σχολεία του Χαλανδρίου. Το 2003 έπειτα από τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων εισάχθηκα στη σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συγκεκριμένα στο τμήμα Κοινωνιολογίας στη Μυτιλήνη, το οποίο ήταν από τις πρώτες επιλογές στο μηχανογραφικό μου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου και μετά την ολοκλήρωση τους συμμετείχα, αρχικά εθελοντικά και κατόπιν ως μέλος, στις δράσεις διαφόρων ΜΚΟ. Στο Πανεπιστήμιο ήμουν από τα ιδρυτικά μέλη της Ομάδας Αιμοδοσίας και της Ομάδας Ανακύκλωσης των φοιτητών στη Μυτιλήνη. Συμμετείχα σε κοινωνικές δράσεις όπως τη συλλογή ρούχων, τροφίμων και χρημάτων για τους μετανάστες, για τα ΑΜΕΑ και για άπoρους. Έχω συμμετάσχει σε πολλά Συνέδρια και ημερίδες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, είτε ως απλός παρατηρητής είτε ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής. Πιστεύω στη δύναμη της κοινωνίας των πολιτών, στη δυναμική των νέων ανθρώπων καθώς και στις καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες που μπορούν να αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.
Με αυτές τις σκέψεις ασχολήθηκα με το Φοιτητικό συνδικαλισμό στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια της φοιτητικής μου πορείας είχα την τιμή να είμαι Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Κοινωνιολογίας, «Νίκος Πουλαντζάς» και να είμαι παρών σε όλες τις διαδικασίες του τμήματός μου. Επίσης, είχα τη χαρά και την τιμή να είμαι Αναπληρωτής Συγκλητικός και Εκπρόσωπος των Μεταπτυχιακών Φοιτητών στο Τμήμα Κοινωνιολογίας και στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το 2004-2005 υπήρξα υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κοινωνιολογίας όπου και πετύχαμε την πρώτη αυτοδυναμία για την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο νησί της Μυτιλήνης. Ήμουν Υπεύθυνος Πόλης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από το 2005-2007 σε μία περίοδο όπου κρατήσαμε ανοιχτό το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όταν τα πανεπιστήμια στην υπόλοιπη Ελλάδα τελούσαν υπό κατάληψη.
Τέλος, υπήρξα Τομεάρχης Αιγαίου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ την περίοδο 2007-2008 όταν στα 14 από τα 16 τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου επικράτησε η Δημοκρατική Ανανεωτική Πρωτοπορία-Νέα Δημοκρατική Φοιτητική Κίνηση. Το 2008-2009 η ΟΝΝΕΔ με όρισε Υπεύθυνο για τα ΤΟ.ΣΥΝ. σε όλη την Περιφέρεια του Αιγαίου. Είμαι εκλεγμένο μέλος στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ. Σήμερα, είμαι τελειόφοιτος του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Ευρωπαϊκοί θεσμοί-Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Η αυτοδιοίκηση όπως τη σκέφτομαι...
Βλέπω την πολιτική με θετική ενέργεια. Ο άνθρωπος είναι στο επίκεντρο των προτάσεών μου. Όλοι μαζί γινόμαστε εθελοντές για έναν καλύτερο τόπο αναδεικνύοντας τις λεσβιακές ομορφιές και παραδόσεις. Υπό αυτό το πρίσμα αντιμετωπίζω και τη ζωή μου, θέτοντας καθημερινά στόχους υλοποιήσιμους που αφορούν εμένα και το κοινωνικό σύνολο.
Η πολιτική απομακρύνθηκε από τους νέους. Όμως εγώ εξακολουθώ να πιστεύω πως εμείς μπορούμε να δώσουμε μία άλλη κουλτούρα στην πολιτική. Οι ιδέες μας μπορούν να αποτελέσουν μία ακτίνα φωτός στο ήδη αμαυρωμένο τοπίο της πολιτικής. Η πολιτική χρειάζεται τους νέους για να προχωρήσει μπροστά!
Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε ψηφοδέλτιο Αυτοδιοίκητων εκλογών και είναι μεγάλη τιμή που μου δίνεται η ευκαιρία να εκπροσωπήσω τους νέους αλλά και όλους τους πολίτες της Λέσβου μέσα από τις προτάσεις μου.
Στα επτά χρόνια που βρίσκομαι στο νησί της Λέσβου, εισέπραξα αγάπη, αλληλεγγύη και καλή διάθεση από τους κατοίκους και τώρα πιστεύω πως ήρθε η ώρα να τους το ανταποδώσω με τις ιδέες μου, τις αντιλήψεις μου και το σκεπτικό μου για ένα ολοκληρωμένα ευοίωνο μέλλον.
Στη δύσκολη συγκυρία που περνά η πολιτική ως έννοια είμαι πεπεισμένος ότι οι Νέοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά!
Για αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχω θέσει ως εφικτό στόχο το τετράπτυχο
- Ανάπτυξη
- Τουρισμός
- Περιβάλλον
- Εθελοντισμός
που έχει ως κύριο αποδέκτη τον πολίτη της Λέσβου και στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητάς του.
Ανάπτυξη: Ως κύριο μοχλό ανάπτυξης πρέπει να θεωρήσουμε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με καταξιωμένους καθηγητές, με νέους που επιθυμούν να μείνουν στη Λέσβο, με έρευνα για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη Λέσβο και μεταφέρουν την τεχνογνωσία του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Τουρισμός: Έχουμε τη δυνατότητα για τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο, αρκεί να βελτιώσουμε τις υποδομές του νησιού, να αναδείξουμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και να αγωνιστούμε επιτέλους για το δικαίωμά μας σε μία καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα.
Περιβάλλον: Έχουμε τη μοναδική δυνατότητα να υπάρχει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τμήμα Περιβάλλοντος, το οποίο παραμένει αναξιοποίητο. Με μοναδικό σκοπό την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών ενέργειας όπως και της οικολογικής συνείδησης, προωθώντας την ανακύκλωση μπορούμε να καθαρίσουμε τη Λέσβο από τους τόνους σκουπιδιών και συγχρόνως να την καταστήσουμε πρότυπο ενέργειας για την Ελλάδα.
Εθελοντισμός: Εκτός των ήδη υπάρχοντων εθελοντικών ομάδων πρέπει να γίνουμε οι ίδιοι εθελοντές της Λέσβου. Εάν δε μάθουμε να είμαστε εθελοντές της παράδοσης, του πολιτισμού και της καθημερινότητά μας σε όλους τους τομείς δεν θα μπορέσει να προχωρήσει τίποτα από τα παραπάνω. Όλοι μαζί μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.
Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς αντιμετωπίζετε την πολιτική ως τον κακό σας δαίμονα.
Πιστεύω ακράδαντα πως αν αντιληφθείτε τι δύναμη κρύβει η ψήφος σας και πόσα έργα, πράξεις και ιδέες χαράσσονται με αυτή θα την αξιοποιήσετε καταλλήλως. Σας καλώ να μου δώσετε τη δυναμική, την ψήφο σας, για να σας εκπροσωπήσω στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ας γίνουμε μαζί οι πρωταγωνιστές μίας άλλης Λέσβου.
Μιας Λέσβου καθαρής, περήφανης, δυναμικής και όμορφης.
Σας προσκαλώ σε αυτό το όνειρο με θετική ενέργεια και όρεξη για δουλειά…
______________________________________________