Πολιτική

07/02/2013 - 06:18

Αναφορά Π.Βογιατζή για την μονάδα Alzheimer

Αναφορά Π.Βογιατζή για την μονάδα Alzheimer


Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, με θέμα την ανάγκη έγκρισης από τη Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου για τη δημιουργία της ολοκληρωμένης μονάδας για ασθενείς με νόσο Alzheimer στη Λέσβο.

Όπως επισημαίνεται και στο σχετικό έγγραφο του Δημάρχου Λέσβου, κ. Δημήτριου Βουνάτσου, η πρόταση για τη δημιουργία της εν λόγω μονάδας είχε λάβει την έγκριση σκοπιμότητας από το Μάρτιο 2012 και μετά την εμπρόθεσμη υποβολή του ολοκληρωμένου φακέλου εκ μέρους του Δήμου, αναμένεται ακόμα η οριστική έγκριση από τη Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Υγείας.

«Ευελπιστώ πως ο Υπουργός Υγείας θα φροντίσει άμεσα για την οριστική έγκριση που περιμένει ο Δήμος Λέσβου, προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει στη δημιουργία της τόσο πολύτιμης για το νησί μας Μονάδας για τους ασθενείς του Alzheimer. Θέλω να σημειώσω επίσης, πως ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο είχα υποβάλει προς τον Υπουργό, κ. Λυκουρέντζο, Επίκαιρη Ερώτηση για ένα εξίσου κρίσιμο ζήτημα που αφορά τους πάσχοντες της νόσου, δηλαδή το ποσοστό συμμετοχής τους στα έξοδα της φαρμακευτικής περίθαλψης. Δυστυχώς, η συγκεκριμένη Ερώτηση δεν έχει ακόμη συζητηθεί στη Βουλή, όμως πραγματικά ελπίζω πως το Υπουργείο θα επιδείξει τη δέουσα προσοχή στα ζητήματα που αφορούν αυτή την ολοένα και αυξανόμενη μερίδα του πληθυσμού μας που έχει ανάγκη τη μέγιστη δυνατή φροντίδα της πολιτείας», δήλωσε σχετικά ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής.
 

Μοιράσου το άρθρο!