Πολιτική

04/03/2016 - 17:31

Aegean Regatta 2016 και κρουαζιέρα τα θέματα των συσκέψεων στην Γ.Γ. Αιγαίου

Μ

ετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα: Προετοιμασία  διοργάνωσης  των αγώνων   « Aegean Regatta 2016», παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλλα, του Δημάρχου Λέσβου κ. Σπ. Γαληνού, εκπροσώπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Δημάρχου Αγίου Ευστρατίου και του Αντιδημάρχου Λήμνου, του Προέδρου του ΝΠΔΔ Πολιτισμού Αθλητισμού & Τουρισμού  Δήμου Λέσβου κ. Μ.Ταμβακέλλη, εκπροσώπου Φορέα Τουρισμού Μολύβου, του Προέδρου της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης /ΕΙΟ κ. Λ.Τσαλίκη, του Προέδρου και εκπροσώπων του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μυτιλήνης και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο κ. Ι. Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την άρτια διεξαγωγή των προηγούμενων αγώνων της “Aegean Regatta 2015”  που πραγματοποιήθηκαν κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Η σύσκεψη αφορούσε την διοργάνωση της “Aegean Regatta 2016” που ξεκινά από το Πόρτο Καρράς- Λήμνο-Αη Στράτη-Μόλυβο-Μυτιλήνη.

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέα Αιγαίου & Ν.Π. κ. Ι. Γιαννέλλης- Θεοδοσιάδης πραγματοποίησε νέα σύσκεψη που αφορούσε την κρουαζιέρα  και ειδικότερα την προσέγγιση των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλλας, ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (τέως Πρύτανης ΕΜΠ) καθηγητής κ. Κ. Μουτζούρη, ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπ. Γαληνός, ο Αντιδήμαρχος κ. Ε.Τζιμής, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Σ. Ζαμτράκης εκπρόσωπος της Ενώσεως Εφοπλιστών Κουραζιερόπλοιων & Φορέων Ναυτιλίας  Ναύαρχο κ. Αν. Καλούδης, οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου Λέσβου, Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης και της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου.

Κατόπιν συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων ομόφωνα απεφάσισαν να προωθηθεί άμεσα και να ενταχθεί στο master plan για το λιμάνι της Μυτιλήνης η καλύτερη λύση για την αξιοποίηση – διαμόρφωση του ήδη υπάρχοντος λιμενοβραχίονα. Στη σύσκεψη προτάθηκαν διάφορες λύσεις. 

Κλείνοντας ο κ. Ι. Γιαννέλλης ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα  Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης και τον Δήμαρχο Λέσβου να ενημερώσουν άμεσα την Aν. Υπουργό  Τουρισμού κα Ελενα Κουντουρά  στη σύσκεψη που θα γίνει σήμερα στο Υπουργείο Τουρισμού, για την πορεία της σημερινής σύσκεψης και από τον  Γενικό Γραμματέα Ρυθμιστικής  Αρχής Λιμένων κ. Κ. Μουτζούρη να ενημερώσει τους μελετητές του master plan του λιμανιού της Μυτιλήνης, για το θέμα της κρουαζιέρας.

Επίσης συζητήθηκαν τα γενικότερα προβλήματα στον τουρισμό της Λέσβου λόγω  προσφυγικού προβλήματος.

Μοιράσου το άρθρο!