Skip to main content
|

Συνοικιακός Κομποστοποιητής και διαχείριση αποβλήτων - Εκδήλωση στο Παν. Αιγαίου

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Η επιτροπή «Πράσινο Πανεπιστήμιο» του Πανεπιστημίου Αιγαίου οργανώνει και προσκαλεί τον κάθε ενδιαφερόμενο, σε συνάντηση – συζήτηση την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 με θέμα:

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Ελαχιστοποίηση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση: είναι oι λέξεις κλειδιά της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την 

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 στις 11:00 π.μ.,

στις αίθουσες τηλεδιάσκεψης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου  δίνεται η δυνατότητα για παράλληλη σύνδεση των νησιών όπου βρίσκονται μονάδες του Πανεπιστημίου  Αιγαίου και συγκεκριμένα στη Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Σάμο, Ρόδο και Σύρο.

Μυτιλήνη: αίθουσα Συγκλήτου

Καλεσμένοι είναι εκπρόσωποι των Δήμων και των Περιφερειών, φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις και ενεργοί πολίτες και η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο συνοικιακής κομποστοποίησης από την ομάδα Re-Think, στο χώρο δίπλα από το κτίριο Διοίκησης (http://www.rethink-project.gr):   Η επιτροπή «Πράσινο Πανεπιστήμιο» του Πανεπιστημίου Αιγαίου οργανώνει και προσκαλεί τον κάθε ενδιαφερόμενο, στο εργαστήριο συνοικιακής κομποστοποίησης, στο χώρο δίπλα από το κτίριο Διοίκησης την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 στις 15:00

www.rethink-project.gr

O Συνοικιακός Κομποστοποιητής RE:THINK είναι ένας ξύλινος κομποστοποιητής, χωρητικότητας ενός κυβικού οργανικής ουσίας, φτιαγμένος από ξύλο και με σκοπό να αποτελέσει ένα εργαλείο αστικού εξοπλισμού, όπου συλλογικά οι κάτοικοι μπορούν να κομποστοποιήσουν τα οργανικά τους υπολείμματα επιτόπια, να επιμελούνται οι ίδιοι τον κομποστοποιητή τους και παίρνουν δωρεάν πίσω το κομπόστ, που οι ίδιοι παράγουν.

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στο ανάδοχο φορέα, σύλλογο ή ομάδα πολιτών και σε συνεργασία με την RE:THINK ΚΟΙΝΣΕΠ να δημιουργηθεί σταδιακά Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης, όπου οι κάτοικοι μιας περιοχής μπορούν να μάθουν να αυτοδιαχειρίζονται τα οργανικά τους υπολείμματα, χωρίς περιττά κόστη .

 

Γιατί να κάνουμε συνοικιακή κομποστοποίηση?

α. Μειώνουμε σε σημαντικό βαθμό τον όγκο των οργανικών απορριμμάτων της γειτονιάς μας, συμβάλλοντας και ανταποδοτικά στην μείωση των δημοτικών τελών της πόλης μας.

β. Έχουμε πρόσβαση σε δωρεάν πλούσιο compost, για τις ανάγκες των σπιτιών μας αλλά και της γειτονιάς μας

γ. Μαθαίνουμε να αυτοδιαχειρίζομαστε τα σκουπίδια μας και εκπαιδευόμαστε στη σωστή διαδικασία της κομποστοποίησης, μειώνοντας έτσι το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

δ. Αποκτούμε βιωματικά όσο το δυνατό πιο ολοκληρωμένη άποψη για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

 

Επιτροπή Πράσινο Πανεπιστήμιο

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις