Περιβάλλον

09/07/2024 - 16:48

Η "παραλία των μπάζων" στη Μυτιλήνη δεν είναι για τα μπάζα αλλά ίσως είναι επικίνδυνη!

Παραλία μπάζων - Μια ενδιαφέρουσα παρέμβαση από τον κ. Πάνο Πίτσιο

Αν και θαμώνες της παραλίας των μπαζών, παραδίπλα από τη Β' καντίνα της Κρατήγου Μυτιλήνης, εδώ και δεκαετίες, πάντα σχολιάζαμε την αισθητική και τη λειτουργικότητά της.

Ωστόσο, ποτέ δεν είχαμε συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο που εγκυμονεί, από τη στενή συνύπαρξη των λουόμενων με τα αυτοκίνητα, σε απόσταση αναπνοής.

Την ώρα που πάρκαρα σήμερα αργά το βράδυ, όπως όλοι, δηλαδή ακριβώς πάνω απ' τα κεφάλια των ξαπλωμένων γονιών με τα μικρά παιδιά που έπαιζαν αμέριμνα από κάτω, μου πέρασε απ' το μυαλό μια άσχημη σκέψη, που ποτέ δεν είχα ξανασκεφτεί.

Ένας κακός χειρισμός στο τιμόνι, μια απροσεξία στο παρκάρισμα, μια λάθος ταχύτητα (μπροστά αντί για όπισθεν), ένα λάσκα χειρόφρενο, λίγο συνωστισμός, μια αδιαθεσία, ή κι' εγώ δεν ξέρω τι άλλο .... και το κακό θα μπορούσε να συμβεί από τη μια στιγμή στην άλλη.

Θα πει κάποιος "μα είναι ποτέ δυνατόν ???". Δεν ξέρω. Μπορεί και όχι. Απλά το επισημαίνω.

***** Οι φωτογραφίες, δεν αποτυπώνουν ούτε στο ελάχιστο την πληθώρα των λουόμενων και των αυτοκινήτων, αφού τραβήχτηκαν μετά τη δύση του ήλιου και όταν σχεδόν η παραλία είχε αδειάσει. Κάθε μέρα γίνεται το αδιαχώρητο *****

δ

χ

Μοιράσου το άρθρο!