Οικονομία

18/09/2013 - 12:44

7 Κυριακές ανοιχτά τα καταστήματα προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος - Συνάντηση με Αντιπεριφερειάρχη

Τ

ον Αντιπεριφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Ηρακλή Βερβέρη, επισκέφθηκε τη Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου το πρωί, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, προκειμένου να καταθέσει επισήμως την απόφασή του για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Στην συνάντηση, συμμετείχαν εκτός από την Πρόεδρο του Συλλόγου κα Μάρω Βερβενιώτου, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Παπαρίσβας, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Χατζημιχάλης, ο Γ. Γ. του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κίμων Καζάζης και το μέλος του Δ.Σ. κ. Μπάμπης Αράπης, καθώς επίσης και ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Β. Αιγαίου κ. Παναγιώτης Κουτλής, με τον οποίο συζητήθηκαν διεξοδικά σημαντικά θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων της αγοράς, αλλά και θέματα νομιμότητας της λειτουργίας πολυκαταστημάτων που έχουν ανοίξει στην περιοχή μας, χωρίς αυτά να πληρούν τις νόμιμες προδιαγραφές .
Η κα Βερβενιώτου παρέδωσε στον Αντιπεριφερειάρχη το έγγραφο (Αρ. πρωτ. 1601/17-9-13) στο οποίο αναφέρεται η απόφαση, βάσει του υπ. Αρ. 270/5-9-13 πρακτικού της τελευταίας συνεδρίασης του  Δ.Σ. του Συλλόγου, να κάνει αποδεκτές ως εργάσιμες τις επτά (7) νομοθετημένες και καμιά άλλη περαιτέρω Κυριακή  του έτους.
Να σημειώσουμε πως, βάσει του νόμου 4177/2013, ο οποίος περιλαμβάνει διατάξεις για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, ο κατά τόπους αντιπεριφερειάρχης ορίζει τις περιοχές εκείνες, όπου επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, επιπλέον Κυριακές το χρόνο, υπό τις εξής προϋποθέσεις:
- Τα εμπορικά καταστήματα να έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά μέτρα.
- Να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστήματα, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise).
- Να μη λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops in a shop) και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

Μοιράσου το άρθρο!