Κόσμος

16/02/2015 - 18:05

Απαγγέλθησαν κατηγορίες σε δύο άνδρες για τις αιματηρές επιθέσεις στην Κοπεγχάγη

Η αστυνομία στη Δανία ανακοίνωσε σήμερα ότι απήγγειλε κατηγορίες για συνέργεια σχετικά με τις δύο φονικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στην πρωτεύουσα, εις βάρος δύο ατόμων που συνελήφθησαν χθες.
 
Ο ένοπλος εισέβαλε το απόγευμα του Σαββάτου σε ένα καφέ της πρωτεύουσας όπου πραγματοποιείτο εκδήλωση με θέμα την ελευθερία του λόγου και ομιλητή τον Σουηδό καλλιτέχνη Λαρς Βιλκς, ο οποίος είχε δεχτεί απειλές κατά της ζωής του επειδή είχε φιλοτεχνήσει σατιρικά σκίτσα όπου ο προφήτης Μωάμεθ απεικονιζόταν ως σκύλος.
Ο Βιλκς δεν τραυματίστηκε, αλλά νεκρός έπεσε ένας 55χρονος, ενώ τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί. 
Στη συνέχεια, ο ίδιος δράστης επιτέθηκε σε συναγωγή σκοτώνοντας τον φρουρό ασφαλείας και τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς. Λίγες ώρες αργότερα, σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, ο ύποπτος σκοτώθηκε.
 
Τα μέσα ενημέρωσης της Δανίας ανέφεραν ότι ο ύποπτος ως δράστης ήταν 22 ετών, είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στη Δανία και το όνομά του είναι Ομαρ ελ-Χουσέιν. 
 
Ο νεαρός είχε αποφυλακισθεί, μετά την έκτιση ποινής για επίθεση, δύο εβδομάδες πριν από τις χθεσινές επιθέσεις που χαρακτηρίσθηκαν «τρομοκρατικές ενέργειες».
 
 
 ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Μοιράσου το άρθρο!