Κοινωνία

06/09/2024 - 11:26

Πρόστιμα για την παθητική κακοποίηση και την παράνομη γέννα μιας ιδιόκτητης σκυλίτσας στο Παλαιοχώρι Πλωμαρίου Λέσβου – Έχει ζητηθεί η αφαίρεσή της από τον ιδιοκτήτη της

Στις αρχές Ιούλιου 2024, η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε για 1 σκυλίτσα η οποία ζούσε ΜΟΝΙΜΑ δεμένη σε ένα δέντρο στο Παλαιοχώρι Πλωμαρίου Λέσβου. Επισκεφθήκαμε το σημείο και διαπιστώσαμε αυτά που βλέπετε στο video: η σκυλίτσα ήταν μόνιμα δεμένη και είχε γεννήσει, με τα κουταβάκια της να κείτονται νεκρά τριγύρω της.

Στείλαμε όλο το υλικό στο ειδικό τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο ασχολείται με την κακοποίηση ζώων (μέσω εμαιλ: genast@astynomia.gr) και στις αρχές Σεπτεμβρίου Αυγούστου λάβαμε τα καλά νέα: άνδρες του ΑΤ Πλωμαρίου εντόπισαν τη σκυλίτσα και επέβαλλαν στον ιδιοκτήτη της όλα τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα για παράλειψη τήρησης της ευζωίας του ζώου του και απουσία ηλεκτρονικής σήμανσης (1.600 ευρώ). Επιπλέον, δεδομένου ότι, όπως διαπιστώθηκε, ο ιδιοκτήτης δεν είχε άδεια αναπαραγωγής του ζώου του, ακολουθεί και έτερο πρόστιμο, ύψους 3.000 ευρώ.

Δυστυχώς, παρότι είχαμε από την πρώτη στιγμή αιτηθεί την ΑΜΕΣΗ & ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ του ζώου από τον ιδιοκτήτη της, μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια σχετική ενημέρωση, ούτε φαίνεται να έχει ασκηθεί κάποια ποινική δίωξη εναντίον του.

Υπενθυμίζουμε ότι το συνολικό ποσό αυτών των προστίμων εισπράττεται από τον οικείο Δήμο και διατίθεται αποκλειστικά για τις στειρώσεις και την εν γένει περίθαλψη των αδέσποτων ζώων που ζουν στα όρια του Δήμου.

Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Αστυνομία για την άμεση ανταπόκριση και ελπίζουμε (και) αυτό το περιστατικό να γίνει παράδειγμα για όλους μας: Μην φοβάστε! Καταγγείλτε κάθε περιστατικό κακοποίησης ζώου στις αρμόδιες αρχές.

 

Δειτε το βιντεο:

Μοιράσου το άρθρο!