Κοινωνία

06/07/2024 - 07:41

Φρίκη στην Πέτρα Λέσβου - 2 κατσίκες στοιβαγμένες σε ξύλινη κατασκευή

Πρόστιμα 2.000 ευρώ και σύλληψη για την παθητική κακοποίηση 2 κατσικιών στην Πέτρα Λέσβου

Στις 27 Ιουνίου 2024, η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε από αλλοδαπούς τουρίστες για 2 κατσίκια που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες στην Πέτρα Λέσβου. Επισκεφθήκαμε το σημείο στις 29 Ιουνίου και διαπιστώσαμε αυτά που βλέπετε στη φώτο: 2 άτυχα κατσίκια κυριολεκτικά στοιβαγμένα μέσα σε μια ξυλινη κατασκευή.

Στείλαμε όλο το υλικό στο ειδικό τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο ασχολείται με την κακοποίηση ζώων (μέσω εμαιλ: genast@astynomia.gr) και σήμερα 5 Ιουλίου λάβαμε τα καλά νέα: άνδρες του ΑΤ Καλλονής εντόπισαν τα ζώα, συνέλαβαν τον ημεδαπό ιδιοκτήτη τους, ενώ σχηματίστηκε και σχετική δικογραφία. Παράλληλα, του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των 2.000 ευρώ για παράλειψη τήρησης της ευζωίας των ζώων του.

Υπενθυμίζουμε ότι το συνολικό ποσό αυτών των προστίμων εισπράττεται από τον οικείο Δήμο και διατίθεται αποκλειστικά για τις στειρώσεις και την εν γένει περίθαλψη των αδέσποτων ζώων που ζουν στα όρια του Δήμου.

Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Αστυνομία για την άμεση ανταπόκριση και ελπίζουμε (και) αυτό το περιστατικό να γίνει παράδειγμα για όλους μας: Μην φοβάστε! Καταγγείλτε κάθε περιστατικό κακοποίησης ζώου στις αρμόδιες αρχές!

Μοιράσου το άρθρο!