Κοινωνία

22/04/2020 - 18:15

5 επαγγελματίες της Μυτιλήνης μας δείχνουν τι σημαίνει κοινωνική ευθύνη

Τριάντα εννέα (39) ολόσωμες στολές ατομικής προστασίας παρέδωσαν στο Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μυτιλήνης και το Νοσοκομείο Μυτιλήνης πέντε επαγγελματίες της πόλης, την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020.


Οι μοδίστρες Δέσποινα Μαλακού, Ελένη Βουνάτσου και Μυρσίνη Γιακουμή, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους Λάζαρο & Δημήτρη Μισαϊλίδη που προσέφεραν το ύφασμα και το Βαγγέλη Φραγκουλάκη που διέθεσε τα λοιπά υλικά ραπτικής.

<<Παρακολουθώντας με αγωνία και προβληματισμό τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού και στη χώρα μας, στα μέσα Μαρτίου ξεκινήσαμε την προσπάθεια εύρεσης κατάλληλων υλικών ραφής ιματισμού, ικανό να προστατέψει το νοσηλευτικό προσωπικό της Λέσβου.


Στο τέλος Μαρτίου, μετά από αρκετές δυσκολίες λόγω των γνωστών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στην παγκόσμια αγορά, εξασφαλίσαμε μόλις 100 μέτρα ενισχυμένου non woven υφάσματος, μεγάλης αντοχής, κατάλληλο για κατασκευή νοσοκομειακού ιματισμού και ιματισμού ατομικής προστασίας.
Το δε πάχος του είναι διπλάσιο αυτού που συναντάμε στις αντίστοιχες φόρμες εισαγωγής του εμπορίου, ώστε να προσφέρεται η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία για τους νοσηλευτές που θα χρησιμοποιήσουν τις στολές αυτές.


Πρόκειται για υπόαλλεργικο, μή απορροφητικό (υδρόφοβο) ύφασμα, φιλικό στο περιβάλλον και το ανθρώπινο δέρμα, με βαμβακερή αίσθηση, ικανό να προφυλάξει αποτελεσματικά όσους υποχρεωτικά έρχονται σε επαφή με ασθενείς μεταδοτικών ιών και μικροβίων.


Οι κλωστές, τα φερμουάρ και τα λάστιχα που επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε, είναι όλα Ελληνικών βιοτεχνιών, εξαιρετικής ποιότητας, ανάλογα του ποιοτικού επιπέδου παροχής υπηρεσιών που χρόνια τώρα προσφέρουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και του Νοσοκομείο Μυτιλήνης προς εμάς και τις οικογένειές μας.


Αμέσως μόλις παραλάβαμε το ύφασμα, ράψαμε δείγματα στολών, τα οποία προσφέραμε για έλεγχο στην Επιτροπή Λοιμώξεων του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Αρχές Απριλίου, λάβαμε την απαιτούμενη έγκριση ποιοτικών χαρακτηριστικών και ξεκινήσαμε άμεσα τη ραφή 39 συνολικά στολών, εξαντλώντας την ποσότητα υφάσματος που είχαμε στην κατοχή μας.


Ευχαριστούμε θερμά τους Γιαννάκη Σταμάτη (Pelagus Creative Web), και Παπαθεοδώρου Τέρπανδρο για την πολύτιμη βοήθειά τους

Η προσφορά μας, δεν είναι δωρεά… είναι κοινωνική ευθύνη ενεργών πολιτών, που νιώθουν την ανάγκη να συμβάλουν εμπράκτως στη βελτίωση των κοινωνικών υποδομών, προικοδοτώντας έτσι ένα καλύτερο αύριο στις επόμενες γενιές>>

Βουνάτσου Ελένη Γιακουμή Μυρσίνη Μαλακού Δέσποινα

Λάζαρος & Δημήτρης Μισαϊλίδης Φραγκουλάκης Βαγγέλης

Μοιράσου το άρθρο!