Γεύσεις

09/04/2013 - 11:58

Αντώνης Πετρέλης: ο Χρυσός Σκούφος της Λέσβου

Αντώνης Πετρέλης: ο Χρυσός Σκούφος της Λέσβου

Ο σεφ Αντώνης Πετρέλης με καταγωγή από την Άντισσα χάρισε μια μοναδική διάκριση στη Λέσβο: βραβεύτηκε με το «Χρυσό σκούφο»  στο διαγωνισμό  το περιοδικό «Αθηνόραμα».


Το περιοδικό «Αθηνόραμα» γράφει:

Οι πρώτες θέσεις των δύο κατηγοριών δεν επεφύλασσαν εκπλήξεις για φέτος. Τόσο η «Σπονδή» όσο και το «Βαρούλκο» διατήρησαν τις θέσεις τους ως κορυφαίο εστιατόριο της Ελλάδας και καλύτερο εστιατόριο ελληνικής κουζίνας αντίστοιχα. Στους Χρυσούς Σκούφους έχουμε μια καινούργια άφιξη (το «Botrini’s») αλλά και την επιστροφή του «Old Mill» από την Κρήτη και του «Water Reastaurant» από τη Χαλκιδική. Όσον αφορά την ελληνική κουζίνα, για πρώτη φορά βραβεύονται 7 εστιατόρια («Αλέξης», «Γαλάζια Ακτή», «Bill & Coo», «Lady Finger», «L’Orangerie», «Ψωμί και Αλάτι», «Old Mill»). Παρουσιάζουμε όλα τα βραβευμένα εστιατόρια με το σκεπτικό της αξιολόγησής τους και σας αποκαλύπτουμε κάποια από τα μυστικά τους.

Old Mill 15/20
Σεφ: Αντώνης Πετρέλης


Οι στιβαρές γεύσεις σε σοφές αναλογίες δημιουργούν μια κουζίνα τολμηρή, αλλά ισορροπημένη, που γοητεύει με τη δύναμη και την πρωτοτυπία της. Η στρατηγική χρήση αναγνωρίσιμων ελληνικών υλικών δίνει πιάτα υψηλού επιπέδου, όπως το καρέ από αρνάκι με κρούστα μυρωδικών, τάρτα κρητικής γραβιέρας με λαχανικά και σάλτσα λεμονιού.

Backstage
Αλλαγή πλεύσης φέτος στο πρώτο γαστρονομικό εστιατόριο που φτιάχτηκε στην Ελούντα, καθώς ο σεφ Αντώνης Πετρέλης άφησε πίσω τη μεσογειακή κουζίνα με τις γαλλικές επιρροές.

Ξενοδοχείο «Elounda Mare Hotel-Relais & Chateaux», Ελούντα, Κρήτη, 2810333860, 2810382770.

Η ιστοσελίδα i show γράφει:

 Θα κουζουλέψουν οι βοσκοί στα όρη σαν μάθουνε πως εκεί κάτω, στην Ελούντα, ένας σεφ έφτιαξε κάτι σαν καλιτσούνι με γαρίδες και σύγκλινα. Όμως ο Αντώνης Πετρέλης φτιάχνει αυτό το διαφορετικό καλιτσούνι, που το λέει «ραβιόλι», το γεμίζει με γαρίδα αρωματισμένη με εστραγκόν, το περιχύνει με σάλτσα από κρητικό σύγκλινο και το στολίζει με πέρλες ντομάτας, παρουσιάζοντας μια νέα κρητική κουζίνα που φέρει μνήμες από τις γεύσεις του νησιού, αλλά προχωράει μπροστά ανοίγοντας δρόμους για την κρητική γαστρονομία. Πού γίνονται όλα αυτά; Μα στο «Old Mill», το εστιατόριο του «Elounda Mare», σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο, όπου η απαλή μουσική και μια εξαιρετικά συντονισμένη ομάδα δημιουργούν τις ιδανικές προϋποθέσεις για να φτάσεις στο διά ταύτα μιας αληθινής εμπειρίας γνωριμίας με τη νέα τοπική κουζίνα.

Ξεν. «Elounda Mare Hotel-Relais & Chateaux», Ελούντα, Κρήτη,

Μοιράσου το άρθρο!