Εργασία

08/04/2013 - 11:07

Πρακτική άσκηση με επιδότηση για ανέργους έως 29 ετών

Πρακτική άσκηση με επιδότηση για ανέργους έως 29 ετών

Τ

ο ΚΕΚ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με την επωνυμία ΚΕΚΑΠΕΛ Α.Ε (Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου.) αναλαμβάνει να υλοποιήσει τη δράση με τίτλο: «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών» . Η δράση χρηματοδοτείται από το ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

 Στο πλαίσιο της δράσης θα υλοποιηθεί μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων που θα περιλαμβάνει:

  1. Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών
  2. Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 500 ωρών (5 μήνες).
  3. Υπηρεσίες υποστήριξης κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης

Εκπαιδευτικό Επίδομα ανέρχεται σε: α) 2.700€ (συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων) για την ομάδα ωφελουμένων «άνεργοι νέοι ηλικίας μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων /ΤΕΙ», εκ των οποίων 400€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.300€ στο επίδομα πρακτικής άσκησης β) 2.400€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) για την ομάδα ωφελουμένων «άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», εκ των οποίων 400€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.000€ στο επίδομα πρακτικής άσκησης. Επιχορήγηση της επιχείρησης που προβαίνει στην πρόσληψη του ωφελουμένου αμέσως μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης. Η εν λόγω επιχορήγηση αφορά στην κάλυψη του μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους από την πρόσληψη και θα αποτελέσει αντικείμενο άλλης πρόσκλησης.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση καθ’όλη την διάρκεια της πεντάμηνης πρακτικής άσκησης δεν έχει καμία υποχρέωση (μισθολογική ή ασφαλιστική) προς τον ωφελούμενο.

Τα θεματικά αντικείμενα είναι τα ακόλουθα:

1. ΑΓΡΟΤΙΚΑ

2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΔΙΟΙΚΗΣΗ

3. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ

4. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

5. ΕΝΕΡΓΕΙΑ

6. ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ – ΕΜΠΟΡΙΟ

7. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

8. ΤΕΧΝΙΚΑ- ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

9. ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

 

Δικαίωμα συμμετοχής:

  1. Άνεργοι νέοι ηλικίας έως 29 ετών (γεννηθείς από 1/1/1983) απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ
  2. Άνεργοι νέοι ηλικίας έως 29 ετών (γεννηθείς από 1/1/1983) απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Επιχειρήσεις πρακτικής άσκησης

Η πρακτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, στις οποίες δεν συμμετέχει έμμεσα ή άμεσα το Ελληνικό Δημόσιο και οι οποίες για την πρόσληψη του προσωπικού τους δεν υπάγονται στις διατάξεις του Ν.2190/1994 όπως ισχύει σήμερα. Επιπλέον, δεν συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, οι οποίες είναι μέλη του ΣΕΤΕ.

Η πρακτική άσκηση θα έχει συνάφεια με το αντικείμενο του προγράμματος θεωρητικής κατάρτισης που παρακολούθησε ο ωφελούμενος.

Απαγορεύεται, οι επιχειρήσεις πρακτικής, να προβούν σε απόλυση του προσωπικού τους, από την ημερομηνία υπογραφής της τριμερούς σύμβασης και για όσο διάστημα διαρκεί η υλοποίηση της πρακτικής άσκησης.

Η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται στο γραφείο του ΚΕΚ, Καβέτσου 36,  ώρες  9:00-15:00 ή στην ιστοσελίδα  ( www.kekapel.gr)

Οι ενδιαφερόμενοι (άνεργοι και επιχειρήσεις) μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στο ΚΕΚΑΠΕΛ τηλ. 22510-40330.

 

Μοιράσου το άρθρο!