Χάπι – password
Χρόνος ανάγνωσης :
2'Έχεις πρόβλημα στο να θυμάσαι όλους εκείνους τους κωδικούς για τόσα πολλά και διαφορετικά tablets, smartphones και τα αναρίθμητα apps;
Λοιπόν, η Motorola ισχυρίζεται ότι έχει τη λύση : Ένα χάπι.
Τέρμα στην σπαζοκεφαλιά που βασανίζει, καθημερινά, εκατομμύρια λάτρεις των social media, που πρέπει να θυμούνται τους κωδικούς πρόσβασης, υπόσχεται ότι θα βάλει ένα χάπι. Η σχετική ανακοίνωση έγινε με κάθε επισημότητα στο «στρατηγείο» της Motorola στην Καλιφόρνια.
Η επικεφαλής της Motorola Mobili, Ρετζίνα Ντούγκαν, που παρουσίασε την επαναστατική ιδέα, είπε ότι «η υλοποίηση του προγράμματος είναι ακόμη στη φάση της κύησης».
Πρόσθεσε, όμως, ότι, ήδη, έγινε μία αποφασιστική τομή για ένα εντελώς διαφορετικό μέλλον.
Και πώς να μην είναι αφού με ένα χάπι, όσοι διατηρούν λογαριασμούς σε διάφορες υπηρεσίες, κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter) και εφαρμογές, δεν θα χρειάζεται, πλέον, να θυμούνται τους κωδικούς πρόσβασης.
Και αυτό διότι το «χάπι», το οποίο δημιούργησε η Motorola, χορηγείται στοματικά και ουσιαστικά ενεργοποιεί, αυτόματα, τους διαδικτυακούς λογαριασμούς του χρήστη.
Πώς γίνεται τούτο ; Το «χαπάκι-password» περιέχει ένα μικροτσίπ, το οποίο δεν έχει μπαταρία, επαναφορτίζεται … από τα στομαχικά οξέα του χρήστη.
Ευρισκόμενο μέσα στο στομάχι, εκπέμπει «σήμα αυθεντικότητας» προς τη συσκευή - κινητό τηλέφωνο, υπολογιστή - ταμπλέτα κ.ά.
Έτσι, χωρίς να χρειαστεί απομνημόνευση συμβόλων, ούτε καν πληκτρολόγηση, «ξεκλειδώνουν» οι επιθυμητές εφαρμογές.
Το χάπι, το οποίο η Motorola αποκαλεί «η βιταμίνη της ταυτότητας», φέρεται να έχει εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων των ΗΠΑ.
Τι γίνεται, όμως, όταν κάποιος χρήστης αντιδρά στη λήψη του χαπιού;
Η Motorola φρόντισε να μην τον χάσει από πελάτη, παρουσιάζοντας κι ένα αυτοκόλλητο τατουάζ, που θα λειτουργεί όπως και το χάπι.
Στο μέλλον, τόσο το χάπι και το τατουάζ θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς - όπως το άνοιγμα της πόρτα του σπιτιού ή την εκκίνηση του αυτοκινήτου.