Στο εδώλιο 13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι για τον θάνατο του Ιλία Καρέλι
Χρόνος ανάγνωσης :
2'Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμπονται 13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, κατηγορούμενοι για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σερρών με το υπ' αριθμόν 189/2014 βούλευμα που δημοσίευσε, παραπέμπει τους συγκεκριμένους δεσμοφύλακες να δικαστούν για την πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων από τα οποία επήλθε ο θάνατος ατόμου κατά συναυτουργία.
Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου θα καθίσει, σύμφωνα με το βούλευμα, κι ο πρώην διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας που αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή.
Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο απαλλάσσει από κάθε πράξη δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κατηγορήθηκαν για την υπόθεση, καθώς, σύμφωνα με το βούλευμα «δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος τους».
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σερρών απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης των έξι σωφρονιστικών υπαλλήλων που είχαν προφυλακιστεί για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη. «Με βάση τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, κρίνεται αιτιολογούμενο ότι εάν αφεθούν ελεύθεροι είναι πολύ πιθανό να διαπράξουν και άλλα εγκλήματα» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα.
Σύμφωνα με το βούλευμα «ο Αλβανός κρατούμενος Ιλία Καρέλι, ο οποίος, στις 25 Μαρτίου 2014, τραυμάτισε θανάσιμα τον σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Μαλανδρίνου Γιώργο Τσιρώνη, μετήχθη στις 27 Μαρτίου 2014 από το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας. Κατά την άφιξή του στις φυλακές Νιγρίτας και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο χώρο αναμονής από τις 15.55 μέχρι και τις 18:32, οπότε οδηγήθηκε στο χώρο κράτησης του, σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας υπέβαλλαν τον κρατούμενο συστηματικά και αδιαλείπτως σε βασανιστήρια, προκείμενου να τον τιμωρήσουν για τον θάνατο του συναδέλφου τους. Αποτέλεσμα των πράξεων τους ήταν να προκληθούν στον Αλβανό κρατούμενο θλαστικές εκχυμώσεις καθώς και κάταγμα του σώματος του στέρνου. Το συγκεκριμένο κάταγμα και οι πράξεις βασανισμού στις οποίες συστηματικά τον υπέβαλλαν, ήταν ικανό να επιφέρει, τελικά, λίγες ώρες αργότερα, τον αρρυθμιογόνο θάνατο του Ιλία Καρέλι».
Πηγή: www.skai.gr