Ελλάδα

11/01/2013 - 08:17

Το πρώτο βαρόμετρο της Public Issue για το 2013

Το πρώτο βαρόμετρο της Public Issue για το 2013

Το πρώτο βαρόμετρο της Public Issue για το 2013 που παρουσιάστηκε χθες από τον Σκάι καταγράφει ραγδαία μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ μόλις μέσα σε έναν μήνα, τόσο σε επίπεδο εκλογικών ποσοστών όσο και στη λεγόμενη παράσταση νίκης. Η ΝΔ αποκτά για πρώτη φορά στη μετεκλογική περίοδο οριακό προβάδισμα, συγκεντρώνοντας στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ποσοστό 29% έναντι 28,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10%, το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 8%, η ΔΗΜΑΡ με 7% και το ΚΚΕ με 5,5%. Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, τον περασμένο Δεκέμβριο, η ΝΔ αυξάνει τη δύναμή της κατά τρεις μονάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί 2%, το ΠΑΣΟΚ παραμένει στο ίδιο ποσοστό, η ΔΗΜΑΡ κερδίζει μισή μονάδα, η Χρυσή Αυγή υποχωρεί μισή και οι ΑΝΕΛ καταγράφουν απώλειες της τάξης του 1%.
Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προηγείται (44% έναντι 39%της ΝΔ), αλλά κι εδώ διαφαίνεται αλλαγή σκηνικού - τον προηγούμενο μήνα τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 60%-25%.  
Αντιστοίχως αυξάνεται και το προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά (48%) έναντι του Αλέξη Τσίπρα (24%) στη μονομαχία για τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό». Στην προηγούμενη μέτρηση το ποσοστό του κ. Σαμαρά ήταν 40% και του κ. Τσίπρα 29%

Μοιράσου το άρθρο!