Ελλάδα

19/08/2013 - 07:13

Παραίτηση Σταυρίδη λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς

T

ν παραίτησή του από την θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ υπέβαλε την Κυριακή ο Στέλιος Σταυρίδης. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.

"Ευχαριστώ θερμότατα την υπέροχη ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και εύχομαι από καρδιάς η κυβέρνηση, με την οποία επίσης συνεργάστηκα άψογα, να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων", αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Σταυρίδης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, αφορμή για την εξέλιξη στάθηκε φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται ο κ. Σταυρίδης στο αεροπλάνο του επιχειρηματία Δ. Μελισσανίδη.

Ο κ. Σταυρίδης φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα πως η προγραμματισμένη πτήση του για Κεφαλλονιά ήταν τα ξημερώματα (στις 5.20 το πρωί) και ο κ. Μελισσανίδης, που κατευθυνόταν στη Γαλλία, προσφέρθηκε να τον αφήσει στο νησί όπου θα σταματούσαν ούτως ή άλλως για ανεφοδιασμό.

Ωστόσο, η πραγματική αιτία φαίνεται να κρύβεται στην πρόσφατη έκθεση αξιολόγησης της τρόικας, η οποία εξέφρασε δυσαρέσκεια, καταλογίζοντας αργούς ρυθμούς στη διαδικασία.

Μάλιστα, ο κ. Σταυρίδης και το Ταμείο είχαν δεχτεί -κυρίως από τον ξένο Τύπο- έντονη κριτική μετά το "ναυάγιο" με την πώληση της ΔΕΠΑ, ωστόσο η κυβέρνηση εμφανίστηκε τότε να στηρίζει τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ.

"Δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση"

Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν θα πληγεί από την παραίτηση του κ. Σταυρίδη, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννης Εμίρης.

Μοιράσου το άρθρο!