Ελλάδα

04/05/2014 - 20:05

Κόκκινος συναγερμός με φόβο για νέο χτύπημα Ξηρού

style="text-align: justify;"> 
Η επανεμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού προκαλεί ανησυχία στην αντιτρομοκρατική, που φοβάται ότι ετοιμάζει έναν νέο αιματηρό κύκλο επιθέσεων, μετά την αποκάλυψη ότι εκείνος έστειλε το βιβλίο - βόμβα, στον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ιτέας για να προκαλέσει μακελειό.
 
Η αντιτρομοκρατική ανησυχεί ότι η επόμενη επίθεση του Ξηρού θα είναι με μέθοδο "17 Νοέμβρη", δηλαδή με ρουκέτα ή με όπλο. Υπενθυμίζεται άλλωστε, ότι ο αρχιτρομοκράτης είχε απειλήσει για ποτάμια αίματος στο μαγνητοσοπημένο μήνυμά του, αμέσως μετά την εξαφάνισή του, εκμεταλλευόμενος την άδεια που είχε πάρει από τις φυλακές.
 
Αυτό που τονίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είναι ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι αρχιεκτελεστής της 17Ν, γνώριζε και χρησιμοποιούσε πολύ καλά το πιστόλι του και ήταν επίσης πολύ καλός γνώστης στις ρουκέτες.
 
Σε ότι αφορά τις έρευνες, οι Αρχές επικεντρώνουν στο βιβλίο που έχουν στα χέρια τους, το οποίο δεν έχει αγοραστεί από την Αττική. Υποστηρίζουν ότι η απόπειρα της βομβιστικής επίθεσης στο αστυνομικό τμήμα της Ιτέας ήταν ένα πολύ καλά σχεδιασμένο χτύπημα και μάλιστα, οι τρομοκράτες για να μην κινήσουν υποψίες στους αστυνομικούς για τη βόμβα και να σκορπίσουν το θάνατο, την είχαν τοποθετήσει μέσα σε ένα εκκλησιαστικό βιβλίο.
 
Ο επίμαχος φάκελος είχε ως αποστολές την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και παραλήπτη το αστυνομικό τμήμα Ιτέας υπόψιν του διοικητή. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, είχε ταχυδρομηθεί στις 28 Απριλίου και παραδόθηκε την επόμένη, στις 29 Απριλίου. Μάλιστα, για να μην αφήσουν το παραμικρό στοιχείο δεν το ταχυδρόμησαν από κατάστημα των ΕΛΤΑ αλλά από κουτί.
 
Επισημαίνουν δε, ότι ο Ξηρός έχει μετατραπεί σε ένα απλό εκτελεστικό όργανο της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς" από μέλος της 17Ν, ενώ τονίζουν ότι το διευθυντήριο της τρομοκρατικής οργάνωσης παραμένει στις φυλακές του Κορυδαλλού.
 
Νέα χτυπήματα όμως προανήγγειλαν στην προκηρυξη με την οποία οποία ανέλαβαν την ευθύνη για το δεμα βομβα και οι τρομοκρατες των πυρήνων.
 
πηγή: megatv.com
 
 

Μοιράσου το άρθρο!