Ελλάδα

04/07/2024 - 20:11

Επεσε κανείς από τα σύννεφα για τον κύριο Αυγενάκη; - Δύο παραδείγματα που η βία έφερνε ψήφους σε αυτόν και στη ΝΔ

Αυτές τις μέρες ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης είναι πρώτο θέμα στα κανάλια. Δεν γινόταν και αλλιώς αφού το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας της απαράδεκτης συμπεριφοράς του στο αεροδρόμιο.

Όμως για όσους και όσες ζούμε στην Κρήτη, καμία έκπληξη δεν υπάρχει. Η ανοχή του κ. Αυγενάκη στη βία είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Αρκεί να έφερνε ψήφους στο κομματικό και στο προσωπικό του σακούλι. Παραθέτουμε δύο παραδείγματα:

Οσοι θυμόμαστε τη στάση του υπέρ της ομάδας του Ηροδότου, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του άτυχου φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη, πριν από 10 χρόνια, δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Ενας άνθρωπος ήταν νεκρός - θύμα της οπαδικής βίας, και ο κύριος Αυγενάκης ως βουλευτής Ηρακλείου προσπαθούσε να ακυρώσει την ποινή που επιβλήθηκε στην ομάδα της περιοχής όπου εκλέγεται. Εφτασε μάλιστα να συνοδεύσει τους παράγοντες της ομάδας ακόμα και στην απολογία τους στον αθλητικό δικαστή. (Αργότερα, ο Κ. Μητσοτάκης του ανέθεσε ως υπουργός Αθλητισμού να καταπολεμήσει συνολικά την οπαδική βία στη χώρα...).

Επίσης, πριν κάποια χρόνια, στην κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν εκείνος που έδινε το σύνθημα για να παίξουν «μπαλωθιές», συντηρώντας σε ζωντανή μετάδοση ένα έθιμο που έχει στοιχίσει τόσες ζωές στο νησί (η τελευταία μόλις χθες στο Λασίθι). Για άλλη μια φορά, το παράδειγμα του βουλευτή έβαζε την ηθική σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην αποκόμιση ψήφων από τους συντοπίτες του.

Για εμάς, στο ΜέΡΑ25 Κρήτης, η λεβεντιά και η... κρητικοσύνη μετριούνται στην αλληλεγγύη, στην κοινωνική προσφορά και στην υπεράσπιση του δίκιου. Αξίες από τις οποίες έδειξε άλλη μια φορά πόσο απέχει ο κύριος Αυγενάκης. Ας τον χαίρονται όσοι τον ανέχονται στη ΝΔ αλλά και όσοι τον ψήφισαν στον νομό Ηρακλείου.

ΜέΡΑ25 Κρήτης

Μοιράσου το άρθρο!