Ελλάδα

03/07/2024 - 14:07

Διαγραφή Αυγενάκη από τη ΝΔ

Mετά τις εξηγήσεις που έδωσε στον γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη για την εξοργιστική συμπεριφορά του απέναντι σε υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο πρώην υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός παρέπεμψε τον Αυγενάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με αίτημα την διαγραφή του. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός χειροδίκησε σε βάρος του υπαλλήλου του αεροδρομίου επειδή, όπως ο ίδιος είπε, δεν τον άφησε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει ξεκάθαρα το επεισόδιο που προκλήθηκε και την απρεπή συμπεριφορά του Λευτέρη Αυγενάκη.

Aποκλείεται από τις συνεδριάσεις της Βουλής – Η ανακοίνωση Τασούλα

Παράλληλα, στον αποκλεισμό του Λευτέρη Αυγενάκη από συνεδριάσεις της Βουλής προχώρησε ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Τασούλας. «Εφαρμόζοντας τις αρχές που πηγάζουν από τον Κανονισμό το άρθρο 77 είμαι αναγκασμένος να επιβάλω μομφή για ανάρμοστη συμπεριφορά και αποκλεισμό από συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.

 

Nωρίτερα, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και προσπάθησε να… αιτιολογήσει την οργή του λέγοντας πως ο υπάλληλος δεν του επέτρεπε να επιβιβαστεί στην πτήση του.

Μοιράσου το άρθρο!