Ελλάδα

06/04/2013 - 18:31

Απέρριψαν το σχέδιο Μανιτάκη

Θ έμα Μανιτάκη έχει ανακύψει από χθες το απόγευμα για την κυβέρνηση, καθώς οι εκπρόσωποι της τρόικας απέρριψαν το σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κινητικότητα υπαλλήλων στο Δημόσιο. Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη, τη διαπραγμάτευση με τους απεσταλμένους των δανειστών για τις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση αναλαμβάνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Κορυφαία πηγή του οικονομικού επιτελείου, μάλιστα, άφηνε χθες το βράδυ πολιτικά ακάλυπτο τον κ. Μανιτάκη, επισημαίνοντας ότι το «πακέτο» που χειρίζεται ο ίδιος αποτελεί και το μεγάλο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.  Από το πρωθυπουργικό επιτελείο επιχειρούσαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους για το ζήτημα Μανιτάκη, αλλά το πολιτικό άδειασμα από την πλευρά του οικονομικού επιτελείου τροφοδότησε σενάρια περί απομάκρυνσης ή παραίτησης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος είναι προφανές ότι είναι πλέον μετέωρος.
Οι ίδιες πηγές άφηναν να εννοηθεί ότι ο Πρωθυπουργός ζυγίζει με προσοχή την κατάσταση που διαμορφώνεται, καθώς δεν επιθυμεί να διαταραχθούν οι ενδοκυβερνητικές ισορροπίες και, πολύ περισσότερο, το θέμα Μανιτάκη να οδηγήσει σε ανοικτή ρήξη του Μαξίμου με τη ΔΗΜΑΡ. Από το επιτελείο του Φώτη Κουβέλη, άλλωστε, έσπευσαν χθες το βράδυ να στηρίξουν τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Συνεργάτες του κ. Μανιτάκη σε μία ευθεία βολή κατά του κ. Στουρνάρα σχολίαζαν οτι «όποιος διαπραγματεύεται να βάλει και την υπογραφή του».

tanea.gr

Μοιράσου το άρθρο!