Εκπαίδευση

14/05/2024 - 18:13

Στη Μάλαγα της Ισπανίας το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης

Κατά το διάστημα 06/05/2024 – 11/05/2024 δύο εκπαιδευτικοί του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης μετέβησαν στη Μάλαγα της Ισπανίας (Colegio Maristas Nuestra Senora de la Victoria) για παρακολούθηση εργασίας (Job Shadowing) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

Η φυσικός Σοφία Ψαρομυάλου και η φιλόλογος Βασιλεία Χατζηβασιλείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στη σχολική μονάδα της Μάλαγας διδασκαλίες των γνωστικών αντικειμένων τους: Φυσική, Εργαστηριακό μάθημα Φυσικής, Μαθηματικά και Ιστορία, Λατινικά, Γλώσσα αντίστοιχα, μέσω αξιοποίησης καινοτόμων διδακτικών μεθόδων (STEM, Learning by doing) και ψηφιακών μέσων.

Στο πλαίσιο μαθήματος Αστρονομίας, η κ. Ψαρομυάλου παρακολούθησε τον τρόπο συναρμολόγησης τηλεσκοπίου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την παρατήρηση των ηλιακών κηλίδων, ενώ στο πλαίσιο μαθήματος Γλώσσας η κ. Χατζηβασιλείου παρακολούθησε τη διδασκαλία τρόπων γόνιμης αξιοποίησης του ChatGPT από τους μαθητές. Παράλληλα, oι δύο εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε δράση e-twinning, καθώς και  σε podcast δίνοντας συνέντευξη  – στην ομάδα των υπεύθυνων μαθητών – για τα βασικά γνωρίσματα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, τις δυσκολίες του, καθώς και τις διαφορές του από το εκπαιδευτικό σύστημα της Ανδαλουσίας.

Το σημαντικότερο, αντάλλαξαν απόψεις με τους συναδέλφους τους για τον τρόπο διδασκαλίας των αντίστοιχων μαθημάτων, μοιράστηκαν εμπειρίες τους από τη σχολική ζωή, διαπίστωσαν κοινά σημεία και διαφορές των εκπαιδευτικών συστημάτων των δύο χωρώ

Μοιράσου το άρθρο!