Εκπαίδευση

23/09/2024 - 18:34

Οι μαθητές από το Ίππειος δείχνουν τον δρόμο - Ζητάνε πράξεις και όχι λόγια

Οι μαθητές του ΓΕΛ Ιππείου απευθυνθήκαμε σήμερα στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου, τον Δήμο Μυτιλήνης και την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου. Με δυο από τους τρεις φορείς αναβάλλαμε τη συνάντηση και παραμένουμε αισιόδοξοι ότι κανείς δε θα δεχθεί να εφαρμοστεί ένα μέτρο που μας κατατάσσει σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.  

Δε μας αρκούν τα λόγια και οι προφορικές διαβεβαιώσεις, ζητούμε πράξεις που θα φέρουν αποτελέσματα. Δεν εκβιαζόμαστε με απουσίες, δεν πτοούμαστε από χαμένες ώρες μαθημάτων - θα θέσουμε κάθε υπαίτιο προ των ευθυνών του. Δε διαπραγματευόμαστε τα όνειρά μας και το δικαίωμά μας στη μόρφωση. Δε δεχόμαστε να μη μας επιτρέπουν να πηγαίνουμε στο σχολείο της περιοχής μας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κυβερνητικές αδυναμίες. Δε συνηγορούμε στην περαιτέρω υποβάθμιση των σχολείων μας που κυριολεκτικά θα ερημώσει τα χωριά μας.

 

Ζητούμε την άμεση αναθεώρηση του άδικου μέτρου που υποχρέωσε κάποιους συμμαθητές μας να αλλάξουν Κατεύθυνση και υποχρεώνει άλλους συμμαθητές μας να ταξιδεύουν 11 και 12 χιλιόμετρα για να μορφωθούν.

Ζητούμε τη στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων τους να αποκατασταθεί η εξελισσόμενη αδικία.

Ζητούμε τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας στον αγώνα για δικαίωση σε ένα πρόβλημα που αύριο θα πλήττει και σχολεία άλλων περιοχών.

Ζητούμε τη στήριξη των μαθητικών οργανώσεων από όλα τα σχολεία σε μια άνιση μάχη που πρέπει να μας βρει συσπειρωμένους.

Δεν ηρεμούμε, δεν εφησυχαζόμαστε. Οι κινητοποιήσεις μας θα κλιμακωθούν και θα τις φτάσουμε μέχρι τέλους, ο κόσμος να χαλάσει. Θα αγωνιστούμε πάση θυσία και μέχρι να αποκατασταθεί η κατάφορη αδικία που θα πλήττει και τον τελευταίο συμμαθητή μας.

Ζητούμε από τον κόσμο και τους φορείς της Λέσβου να μας συμπαρασταθούν, γιατί η φωνή μας πρέπει να ακουστεί μέχρι την πρωτεύουσα κι εμείς δεν κάνουμε βήμα πίσω - είμαστε αποφασισμένοι και θέλουμε τη στήριξη των συντοπιτών μας.

 

Συντονιστικό ΓΕΛ Ιππείου

 

----

Συμπαράσταση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιππείου συμπαραστέκεται στην διαμαρτυρία των μαθητών του ΓΕΛ Ιππείου 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιππείου συμπαρίσταται στον αγώνα των μαθητών του Γενικού Λυκείου Ιππείου κατα της απόφασης κατάργησης τμημάτων του σχολείου τους και δηλώνει οτι στέκεται αγωνιστικά στο πλευρό τους.

Η υποβάθμιση του Λυκείου της περιοχής μας δεν θα περάσει.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου.

 

 

---

 

Μοιράσου το άρθρο!