Εκπαίδευση

28/06/2024 - 15:20

Μαντώ (Αδαμαντία) Τζωρτζή η πρώτη των πρώτων στη Λέσβο!

ΔΕΗ

Πρώτη στις Πανελλαδικές 2024 για τη Λέσβο η μαθήτρια του ΓΕΛ Παμφίλων Μαντώ Τζωρτζή, η οποία συγκέντρωσε 19.335 μόρια και περνάει στη σχολή της επιλογής της. Με βαθμούς 20 στην Οικονομία, 19,9 στην Πληροφορική, 19,8 στα Μαθηματικά και 17 στην Έκθεση, η Μαντώ, που έδωσε για πρώτη φορά πανελλαδικές εξετάσεις, αρίστευσε και «βάζει πλώρη» για τις στρατιωτικές σχολές, όπου ήθελε από μικρή να σπουδάσει.  

Το μυστικό της επιτυχία της, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου, ήταν η μεγάλη προσπάθεια και η καλή ψυχολογία και πρόσθεσε “σ’ αυτό με βοήθησαν η οικογένειά μου, οι καθηγητές και οι φίλοι μου. Σε λίγες μέρες θα κάνω διακοπές για να χαλαρώσω και θα προετοιμαστώ για το φθινόπωρο και την νέα μου φοιτητική ζωή”.

Η Μαντώ είναι κόρη του Μιχάλη Τζωρτζή και μαζί με την αδερφή της Αμαλία, από πολύ μικρές, βοηθούν σημαντικά στο ελαιοτριβείο και την επιχείρηση της οικογένειας.

Δεύτερος σε επιτυχία στη Λέσβο ο μαθητής του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, Νίκος Ευστρατίου που συγκέντρωσε 19.220 μόρια και επιθυμεί να φοιτήσει στο Πολυτεχνείο, και συγκεκριμένα στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. 

 

πηγη:

 ertnews.gr

Μοιράσου το άρθρο!