Εκπαίδευση

11/10/2024 - 16:36

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου ΟΛΟΙ στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης. Αγώνας για το αυτονόητο

ΕΛΜΕ Λέσβου: Παράσταση Διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Β. Αιγαίου τη Δευτέρα 14/10 στις 12.00 - Να εγκριθούν άμεσα όλα τα «ολιγομελή» τμήματα! Καμία υποχρεωτική μετακίνηση μαθητών

Να εγκριθούν άμεσα όλα τα «ολιγομελή» τμήματα! Καμία υποχρεωτική μετακίνηση μαθητών!

Παράσταση Διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Β. Αιγαίου τη Δευτέρα 14/10 στις 12.00

 

Για πολλοστή φορά φέτος βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η εκπαιδευτική κοινότητα με τις ακατανόητες αποφάσεις του υπουργείου παιδείας με στόχο την εξοικονόμηση πόρων εις βάρος των μαθητών και των μορφωτικών τους δικαιωμάτων.

Αλήθεια, ποιο παιδαγωγικό επιχείρημα μπορεί να στηρίξει την επιλογή του ΥΠΑΙΘΑ να επιμείνει στις συγχωνεύσεις/καταργήσεις τμημάτων και τη μετακίνηση μαθητών/τριών σε άλλα σχολεία; Και μάλιστα όταν πρόκειται για τμήματα κατευθύνσεων, για μαθητές Γ' Λυκείου, για ένα μήνα πια μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς;

Κανένα σχολείο, κανένας/μία μαθητής/τρια κανένας/μία εκπαιδευτικός δεν πρόκειται να δεχτούμε να «θυσιαστεί» για να παρουσιαστούν βελτιωμένα τα στατιστικά στοιχεία του ΥΠΑΙΘΑ και της κυβέρνησης. Ειδικά εκείνων που παρουσιάζουν ως εξέλιξη και βελτίωση την υποταγή της ποιότητας της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης σε δείκτες και αντιπαιδαγωγικά οργανογράμματα.

Δεδομένου ότι σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και η τοπική κοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έχουν εκφράσει από τον Αύγουστο την αντίθεσή τους σε αυτή την κυβερνητική επιλογή, στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των μαθητών μας και των γονιών τους και καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 12 μ.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στην κινητοποίηση κηρύσσουμε στάση εργασίας τη Δευτέρα 14/10 (μίας, δύο ή τριών ωρών) από τις 11.00 και μέχρι τη λήξη του πρωινού ωραρίου.

Όλοι μαζί  ανατρέπουμε τις αποφάσεις που θίγουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών!

Μοιράσου το άρθρο!