Ξεκίνησε το Σχολείο Αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας
Με τη συμμετοχή 28 ιστιοπλόων ξεκίνησε το Σχολείο Αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας που διοργανώνει ο ΛΟΙΑΘ. Το σχολείο έχει στόχο την ανάπτυξη των γνώσεων και τη βελτίωση των δεξιοτήτων των μελών του Ομίλου στον απαιτητικό τομέα της Αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας. Την επιμέλεια της διδακτέας ύλης και την εποπτεία του σχολείου έχει ο εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας του ΛΟΙΑΘ Στέλιος Μπράτος.
Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται θεωρητικά μαθήματα καθώς και πρακτική εξάσκηση, για τη διεξαγωγή της οποίας διατέθηκαν 5 σκάφη από μέλη του ομίλους μας.
Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή στο σχολείο είναι ΔΩΡΕΑΝ με την προϋπόθεση οι συμμετέχοντες να είναι κάτοχοι διπλώματος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης.
Ο ΛΟΙΑΘ συνεχίζει με συνέπεια την προσπάθεια ανάπτυξης της ιστιοπλοΐας στη Λέσβο. Μέσα από το συγκεκριμένο σχολείο δίνει τη δυνατότητα στους/στις ιστιοπλόους να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στην απαιτητική αγωνιστική ιστιοπλοΐα, χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά. Επιπρόσθετα διοργανώνοντας τοπικούς και περιφερειακούς αγώνες και συμμετέχοντας στην διοργάνωση διεθνών ιστιοπλοϊκών αγώνων (π.χ. AEGEAN REGATTA) συμβάλει στη διατήρηση του ναυταθλητισμού στη Λέσβο σε υψηλό επίπεδο.
Το ΔΣ του ΛΟΙΑΘ εύχεται καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες του Σχολείου. Ταυτόχρονα ευχαριστεί τον προπονητή του Ομίλου Στέλιο Μπράτο, με πρωτοβουλία του οποίου διεξάγεται το Σχολείο, για την προσφορά των υπηρεσιών του αφιλοκερδώς και τα μέλη του Ομίλου που πρόθυμα διέθεσαν τα σκάφη τους για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του σχολείου.
Ο Πρόεδρος του ΛΟΙΑΘ Γιάννης Ζερδελής δήλωσε: «Ο ΛΟΙΑΘ συνεχίζοντας την προσφορά του για διάδοση της ναυτικής τέχνης και ιδιαίτερα της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας που χάρισε στην χώρα μας διεθνείς διακρίσεις και ολυμπιακά μετάλλια, δίνει την δυνατότητα στους απόφοιτους των σχολών ανοικτής θάλασσας να εκπαιδευτούν στο απαιτητικό στίβο της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας. Τόσο τα θεωρητικά μαθήματα όσο και η πρακτική στην θάλασσα είναι δωρεάν. Ελπίζουμε οι σχετικοί φορείς της πολιτείας να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή. Η ναυτοσύνη για ένα λαό που θέλει να λέγεται ναυτικός, είναι τρόπος ζωής.»