Αθλητικά

02/01/2013 - 10:33

Μπάμπης Τεννές: «Από εδώ και πέρα το κάθε παιχνίδι θα είναι σαν να είναι το τελευταίο μας»

Μπάμπης Τεννές: «Από εδώ και πέρα το κάθε παιχνίδι θα είναι σαν να είναι το τελευταίο μας»

&n

bsp;

Την πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής της ΑΕΛΚ μας παραχώρησε ο Μπάμπης Τεννές στην εφημερίδα «Εμπρός» και τον δημοσιογράφο Μανόλη Λαγουτάρη.
 
Ο πολύπειρος τεχνικός μίλησε για την απόφασή του να έρθει στη Λέσβο για την Καλλονή, για τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νίκο Μιχαλάκη, για τους στόχους της ομάδας μας, την Κ20, την ανταγωνιστικότητα του φετινού πρωταθλήματος και για πολλά ακόμη.
 
Διαβάστε παρακάτω μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης:
 
Τι είναι αυτό που σας έκανε να αποδεχθείτε την πρόταση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ και να αναλάβετε το τιμόνι της;
 
«Θεωρώ ότι η Καλλονή είναι μια ομάδα που έχει πάρα πολύ συνέπεια. Είναι μια ομάδα που έχει έναν εξαιρετικό πρόεδρο και βέβαια νομίζω ότι υπάρχει και ένα πολύ καλό ρόστερ που έχει δυνατότητες και μπορεί να πετύχει τον στόχο. Αυτά τα στοιχεία με έκαναν να αποδεχθώ την πρόταση».
 
Με τον κ. Μιχαλάκη στις συζητήσεις που κάνατε, υπήρξε ταύτιση απόψεων ως προς τα ζητήματα της συνεργασίας σας;
 
«Ναι, υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία μέχρι στιγμής και νομίζω πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην συνεχίσει να είναι έτσι»
 
Σε μια παλιότερη συνέντευξή σας είχατε αυτοχαρακτηριστεί προπονητής ομάδων με ειδική αποστολή. Είμαι μια τέτοια ομάδα η Καλλονή;
 
«Νομίζω πως ναι. Η Καλλονή έχει βάλει έναν στόχο αυτή τη στιγμή, δεν είναι μια απλή παρουσία στο πρωτάθλημα, έχει βάλει έναν μεγάλο στόχο: να καταφέρει να πάει στην Σούπερ Λιγκ και νομίζω πως είναι και αυτή μια ειδική αποστολή».
 
Πώς οραματίζεστε να δείτε την ομάδα σας στο νέο χρόνο με δεδομένο ότι στα μέχρι τώρα παιχνίδια της, άρεσε στο κοινό μόνο σε δύο;
 
«Πιστεύω ότι θα παρουσιάσουμε μια ομάδα που θα είναι βελτιωμένη σε σύγκριση με αυτό που έβλεπε ο κόσμος. Και βέβαια να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον να έρθει στο γήπεδο, να μας στηρίξει γιατί δεν μπορείς να μιλάς για στόχους εάν δεν έχεις τους στόχους με την συμπαράσταση του κόσμου. Αν δεν υπάρχει η συμπαράσταση, αυτόματα ο στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί».
 
Στην ομάδα της Κ20 γίνεται εξαιρετική δουλειά και ήδη παιδιά έχουν προωθηθεί στη μεγάλη ομάδα, δείχνοντας ότι έχουν τα προσόντα να βοηθήσουν. Θα υπάρξει βαρύτητα από σας και στο κομμάτι αυτό;
 
«Ήδη έχουν ξεκινήσει τρία παιδιά και έρχονται μαζί μου και κάνουν προπόνηση (Μπουρούς, Γιουκαρής, Λίμα) θα έχω και μια συνεργασία με τους προπονητές της ομάδας εντός των ημερών. Θα κάνουμε και κάποιο φιλικό παιχνίδι μαζί τους και θα τα παρακολουθήσω. Μακάρι να υπάρχουν παιδιά που θα πλαισιώσουν την επαγγελματική ομάδα».
 
Τι είναι αυτό που κάνει την Καλλονή να είναι πάνω από τις άλλες ομάδες από θέμα οργάνωσης και όλοι επιθυμούν διακαώς να ενταχθούν στο δυναμικό της;
 
«Πιστεύω πως πάνω από όλα αυτά, είναι η προσωπικότητα και η οικονομική ευρωστία του πρόεδρου. Δίνει μια εξαιρετική και θα το πω για αρκετές φορές, συνέπεια οπότε ο ποδοσφαιριστής δεν ασχολείται με το οικονομικό του ή ο προπονητής, που είναι ένα βασικό στοιχείο γιατί είμαστε επαγγελματίες και είναι σημαντικό. Στις περισσότερες ομάδες αυτό λείπει. Αυτός πιστεύω ότι είναι ο βασικός λόγος που όλοι θέλουν να έρθουν στην ομάδα».
 
Κάνετε πρεμιέρα στον πάγκο με την έλευση του νέου έτους. Πιστεύετε πως ο αγώνας αυτός είναι πλέον κομβικής σημασίας για την ομάδα;
 
«Εγώ θα σας πω ότι όλα τα παιχνίδια είναι κομβικής σημασίας από εδώ και πέρα. Όπως φυσικά ήταν και όλα τα προηγούμενα. Δεν μπορείς να πεις "αυτό το παιχνίδι δε με νοιάζει". Δεν υπάρχει τέτοιο παιχνίδι ή "αυτό το παιχνίδι το έχω κερδίσει σίγουρα" ή "αυτό το παιχνίδι δε με νοιάζει αν το χάσω". Αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν σε μας. Από εδώ και πέρα, το κάθε παιχνίδι θα είναι σαν να είναι το τελευταίο μας»

Μοιράσου το άρθρο!