Αθλητικά

10/09/2024 - 15:14

Μετά την λαμπρή υποδοχή στη Μυτιλήνη Μηλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου μιλούν στην ΕΡΤ (βίντεο)

Ο δήμος Μυτιλήνης επεφύλαξε θερμή υποδοχή στις Ολυμπιονίκες Μηλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου, που στους πρόσφατους ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην κωπηλασία και στο αγώνισμα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών.

Οι Ολυμπιονίκες έφτασαν στο νησί με τον Τζιάνι Ποστιλιόνε και τον πρόεδρο της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννη Βράμπα. Εκεί τους υποδέχθηκαν πλήθος κόσμου όπως και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Η Μηλένα Κοντού και η Ζωή Φίτσιου, φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 (Δήμητρα Λαχουρή) και μίλησαν για το μετάλλιο που κατέκτησαν, ενώ τόνισαν ότι αποτελεί ευλογία να αγωνίζονται για τη σημαία.

«Για μένα ήταν τρία χρόνια προπονήσεων, αλλά είχε ξεκινήσει η προσπάθεια και πιο πριν στον όμιλο μου. Αλλά τα τελευταία τρία χρόνια ήταν απίστευτα απαιτητικά και δύσκολα, δεν υπήρχε παύση και απλά υπήρχε ο στόχος. Στην κωπηλασία, πόσω μάλλον σε ένα διπλό, πρέπει να υπάρχει μια σχέση μεταξύ των αθλητών, για να γίνουν ένα. Αυτό κάναμε και με τη ζωή, είμαστε δύο άτομα που είδαμε η μία την άλλη και βρήκαμε ένα κοινό όνειρο και στόχο», όπως ανέφερε η Μηλένα Κοντού, ενώ αναφορικά με το ότι η πλατεία δίπλα στη μαρίνα της Μυτιλήνης, θα πάρει το όνομα της πρόσθεσε ότι «αποτελεί τεράστια τιμή».

Από την πλευρά της η Ζωή Φίτσιου, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Όταν τελειώνει όλο αυτό σκέφτεσαι τι καλύτερο θα μπορούσες να είχες κάνει. Πιστέψαμε και οι δύο ότι θα μπορούσαμε να είναι πιο μπροστά, αλλά θα ήταν τεράστια αχαριστία να πούμε ότι αυτό που ήρθε δεν μας αρκεί. Ο πρωταθλητισμός, νομίζω, κάθε άλλο παρά στέρηση φέρνει, στο επίπεδο που έχουμε φτάσει, καθώς κάθε μας γεμίζει, το αγαπάμε πολύ. Σίγουρα στερηθήκαμε πράγματα, αλλά έχει να κάνει και με τις επιλογές του καθενός. Τεράστια ευλογία που μπορούμε και αγωνιζόμαστε για τη σημαία μας και για ένα άθλημα που έχουμε αγαπήσει».

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο!