Αθλητικά

04/07/2024 - 08:33

Με αφετηρία το Πλωμάρι ιστιοπλοϊκός αγώνας Aegean Trophy - Αποτελέσματα

Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας Aegean Trophy για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά άνοιξε πανιά στα νερά του Αιγαίου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στις 22-24 Ιουνίου με την συμμετοχή και συνδιοργάνωση ιστιοπλοϊκών ομίλων του Bορειοανατολικού Αιγαίου από Λέσβο, Χίο και Σάμο. Για φέτος συντονιστής όμιλος είναι ο Λεσβιακός Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης – ΛΟΙΑΘ, με την συνδρομή και βοήθεια στην Χίο του ομίλου ΠΕΚΕΒ - Προοδευτική Εκπολιτιστική Κοινωνική Ένωση Βροντάδου.

Η διαδρομή του αγώνα είχε σαν αφετηρία το λιμάνι του Πλωμαρίου στην Λέσβο, ενδιάμεσο σταθμό την Λαγκάδα της Χίου και τερματισμό τIς Οινούσσες. Οι συμμετοχές έφτασαν τα 12 σκάφη, ενώ συμμετείχαν περισσότεροι από 50 ιστιοπλόοι, γεγονός που δυνάμωσε το αγωνιστικό ενδιαφέρον με συναρπαστικές μονομαχίες και έντονο ανταγωνισμό.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να φέρει σε επαφή ιστιοπλόους από όλη την Ελλάδα, η ανάδειξη των περιοχών που επισκεπτόμαστε δίνοντας έμφαση στον πολιτιστικό χαρακτήρα και ενισχύοντας την οικονομία κάθε σταθμού του αγώνα. Τα σκάφη του ΛΟΙΑΘ φιλοξένησαν μαθητές από τη Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας και τους έδωσαν την ευκαιρία να βιώσουν τη μαγεία της ιστιοπλοΐας.

Φετινός νικητής ήταν το σκάφος Dragon από τον Ν.Ο. Χιου  ενώ στην δεύτερη θέση βρέθηκε το σκάφος Ευπλόϊα του ΛΟΙΑΘ και την τριάδα έκλεισε το Φοίβος από τον ΛΟΙΑΘ. Διοργανωτές και πληρώματα ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.

δδ

Για την φετινή διοργάνωση αρωγοί και υποστηρικτές ήταν ο λιμενικός Σταθμός Πλωμαρίου, ο φορέας τουρισμού Χίου, το λιμενικό ταμείο Χίου και το λιμεναρχείο Οινουσσών. Μεγάλος χορηγός αυτής της προσπάθειας ήταν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Θερμές ευχαριστίες επίσης εκφράζουμε στον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Πλωμαρίου κ. Δημήτρη Μαλλιαρό, στον Πρόεδρο της Τ.Κ. Πλωμαρίου κ. Μιχάλη Τετόνη και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγκάδας Χίου για τη ζεστή τους φιλοξενία, αλλά και στις επιχειρήσεις Βαρβαγιάννης, Πρωτούλης (Πλωμάρι) και Πασσάς (Λαγκάδα).

 

Μοιράσου το άρθρο!