Αθλητικά

19/07/2013 - 09:15

Beach Water Polo στα Βατερά

Γ

ια πρώτη φορά φέτος η Λέσβος περιλαμβάνεται στις περιοχές που φιλοξενούν  πανελλήνιο τουρνουά “beach water polo” και  οι αθλητές του Ν.Ο.Μ. θα δώσουν το παρόν.  

Το Παρασκευοσαββατοκύριακο 19, 20 και 21 Ιουλίου (από το πρωί μέχρι το βράδυ), η “ARENA” των Βατερών, θα φιλοξενήσει το Πανελλήνιο τουρνουά της FAB, ταυτόχρονα με την Αθήνα, τη Μύκονο, τη Χαλκίδα, το Ναύπλιο, το Ρέθυμνο και τη Χαλκιδική.   

Το “Beach Water Polo” είναι ένα νέο συναρπαστικό άθλημα, που εξαπλώνεται ραγδαία στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ενώ στη Λέσβο κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά. Οι αρχές στις οποίες βασίζεται, ακολουθούν κατά βάση τους κανόνες της κλασικής υδατοσφαίρισης, γεγονός που έχει ως συνέπεια οι αθλητές που συμμετέχουν να είναι  κυρίως εν ενεργεία ή  παλαίμαχοι πολίστες.

Η διαφορά με το κλασικό polo, είναι ότι στην κάθε ομάδα αγωνίζονται 5 παίκτες και όχι 7. Με δεδομένο δε, ότι δεν συμμετέχουν αυτούσια ναυταθλητικά σωματεία, στα τουρνουά που οργανώνονται μέχρι σήμερα, λαμβάνουν μέρος μεμονωμένοι αθλητές, οι οποίοι με πρωτοβουλία τους καταρτίζουν τις ομάδες.

Στο εν λόγω τουρνουά της “ARENA” των Βατερών, θα συμμετάσχουν εν ενεργεία αθλητές εγνωσμένης αξίας από την Α1 κατηγορία, που αγωνίζονται σε ομάδες της Αθήνας, του Αργοστολίου, της Χίου, κ.α., καθώς και παλαίμαχοι από διάφορα σωματεία της χώρας.   

Οι πολίστες του Ν.Ο.Μ., με μεγάλο μεράκι και με ανεβασμένο το ηθικό τους από την πρόσφατη επιτυχία της παραμονής τους στη Β’ Εθνική, κατάφεραν να συγκροτήσουν διάφορες ομάδες (κυρίως κατά ηλικία) και θα συμμετέχουν ενεργά στο τουρνουά.   

Το Δ.Σ. του Ν.Ο.Μ. καλεί τους φίλους του υγρού στίβου και του ναυταθλητισμού γενικότερα, να παρακολουθήσουν το ενδιαφέρον αυτό τουρνουά, που θα δώσει μια διαφορετική νότα στην παραλία των Βατερών. 

Μοιράσου το άρθρο!