Αστυνομικό Ρεπορτάζ

25/11/2023 - 15:16

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Το μήνυμα συστήνει στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια των ισχυρών φαινομένων

Κακοκαιρία: Μήνυμα από το 112  για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν λίγο μετά τις 15:00  το μεσημέρι του Σαββάτου (25/11) οι κάτοικοι του νησιού μας για την επικείμενη επιδείνωση του καιρού.

Συγκεκριμένα μήνυμα εστάλη  στους κατοίκους της Λέσβου . Νωρίτερα είχε σταλεί και σε άλλες Περιφερειακές ενότητες. 

Το 112 συστήνει στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια των φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Το μήνυμα που στάλθηκε πριν από λίγο σε όλους τους κατοίκους της Λέσβου:

 

φφφφφ

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Σύμφωνα με αυτό, λόγω της σημαντικής και γρήγορης βάθυνσης του βαρομετρικού χαμηλού Bettina που σχηματίστηκε στην Αδριατική και κινείται προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση των ανέμων που θα φτάσουν στα 9 και πιθανώς τοπικά στα 10 μποφόρ.

--

Λόγω κακοκαιρίας δεν πραγματοποιήθηκαν οι δύο πρωινές πτήσεις από Αθήνα προς Μυτιλήνη, ενώ προβλήματα παρουσιαστήκαν και στο σήμα αναμετάδοσης των τηλεοπτικών σταθμών σε ορισμένες περιοχές του νησιού.

--

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα και την Κυριακή καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών

---

Ανακοίνωση από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης ανακοινώνει, ότι σύμφωνα με νέο έκτακτο δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της Ε.Μ.Υ, για σήμερα Σάββατο 25 και αύριο 26/11/2023 αναμένονται:

Θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 9μποφόρ, με ριπές που πιθανώς θα φτάνουν και τα 10 μποφόρ.Σταδιακά από το βράδυ του Σαββάτου οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 9 μποφόρ. Εξασθένιση των ανέμων προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.

Μοιράσου το άρθρο!