Αστυνομικό Ρεπορτάζ

05/07/2024 - 09:48

Έκτακτα μέτρα στην προκυμαία Μυτιλήνης για την λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και των Εικόνων των Αγίων της Λέσβου

Προσωρινά μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας

στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Μυτιλήνης το Σάββατο 06 Ιουλίου 2024

(λόγω λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και των Εικόνων των Αγίων της Λέσβου)

 

  1. Το Σάββατο 06 Ιουλίου μετά τον Εσπερινό στον Άγιο Θεράποντα θα γίνει με κατάνυξη η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και των Εικόνων των Αγίων από τον Ναό του Αγίου Θεράποντος μέσω της Προκυμαίας, όπου θα τελεστή αρτοκλασία, επί της εξέδρας στην Προκυμαία και θα συνεχίσουν προς τον Μητροπολιτικό ναό, όπου θα αποτεθούν.
  2. Για τον λόγω αυτό αποφασίστηκε η λήψη μέτρων προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων το Σάββατο 06 Ιουλίου στη χερσαία ζώνη Λιμένα Μυτιλήνης κατά μήκος της παραλιακής οδού Π. Κουντουριώτη.
  3. Από ώρα 21:00 μέχρι πέρας των εκδηλώσεων θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας κατά μήκος της  παραλιακής οδού Π. Κουντουριώτη. Συγκεκριμένα θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας από το ύψος πλατείας Κωνσταντινουπόλεως μέχρι το ύψος πύλης Β επιβατηγού λιμένα, έμπροσθεν Τελωνείου. Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται μόνον προς πλατεία Κυπρίων Πατριωτών μέσω οδού Κωνσταντινουπόλεως και προς Επάνω Σκάλα μέσω της οδού 8ης Νοεμβρίου.
  4. Το Σάββατο 06 Ιουλίου 2024 θα καταπλεύσουν σύμφωνα με προγραμματισμένα δρομολόγια:

Α) Στον επιβατηγό λιμένα το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΙΑΓΟΡΑΣ»   περί ώρα 20:15 με απόπλου την 21:00.

Β) Στον εμπορικό λιμένα το πλοίο Φ/Γ-Ο/Γ «ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ» περί ώρα 19:00 με απόπλου την 23:00.

Λόγω τις διακοπής κυκλοφορίας μέσω της παραλιακής οδού Π. Κουντουριώτης όλα τα οχήματα και ιδιαίτερα τα φορτηγά που μεταβαίνουν για επιβίβαση στα πλοία θα κινηθούν μέσω περιφερειακής οδού (κόμβος ΔΕΗ - Αεροπόρου Γιανναρέλλη και Ζωοδόχου πηγής). 

  1. Παρακαλούνται όλοι οι χρήστες των οδών για την πλήρη συμμόρφωση τους για την εύρυθμη και ασφαλή κυκλοφορία κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων.

Μοιράσου το άρθρο!