Αστυνομικό Ρεπορτάζ

06/07/2024 - 14:36

«Δύσκολη» η κατάσταση - Φωτιά μεταξύ Κάπης και Μανταμάδου

Αναστατωμένοι οι κάτοικοι, ελπίζουν τα εναέρια μέσα να μπορέσουν να τη θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο, γιατί κοντά υπάρχει το μεγάλο δάσος που ξεκινάει από την Καράβα και πάει στην άλλη πλευρά του νησιού.

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (6/7) στην περιοχή μεταξύ Κάπης και Μανταμάδου, της Λέσβου. Επιχειρούν 15 πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβεστες, 8 άνδρες πεζοπόρο τμήμα, 12 εθελοντές. Μηχανήματα έργου και υδροφόρες των δύο Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λεσβου. Από αέρος επιχειρουν δύο Πετζετέλ και ένα ελικόπτερο, τρία Air Tracktor ενώ αναμένονται και αεροσκάφη Καναντέρ.

 

Στην περιοχή πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 5 μποφόρ. Οι προβλέψεις είναι για ενισχυμένους βοριάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο καπνός της φωτιάς φθάνει μέχρι την Καλλονή δημιουργώντας αποπνικτική ατμοσφαιρα. Αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ούτε το χωριό του Μανταμάδου, ούτε το χωριό της Κάπης που είναι ανάμεσα στην εστία.

Η φωτιά κινείται γρήγορα λόγω των ξερών χόρτων και των πουρναριών. Ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων κ. Μπιμπούδης τόνισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να περιοριστεί η φωτιά αλλά ακόμη είναι σε εξέλιξη γιατί η ένταση της ενισχύεται από τους ανέμους.

«Δύσκολη» χαρακτηρίζει την κατάσταση ο πρόεδρος του χωριού Μπάμπης Τζελαϊδής. Αναστατωμένοι οι κάτοικοι, ελπίζουν τα εναέρια μέσα να μπορέσουν να τη θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο, γιατί κοντά υπάρχει το μεγάλο δάσος που ξεκινάει από την Καράβα και πάει στην άλλη πλευρά του νησιού.

 

update

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στον Μανταμάδο Λέσβου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εξακολουθεί να καίει δασική έκταση και στο σημείο πνέουν ισχυροί βόρειοι- βορειοανατολικοί άνεμοι.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα κι από αέρος 9 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου και εθελοντές.

 

Δείτε βίντεο από την ΕΡΤ:

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!