Αστυνομικό Ρεπορτάζ

04/06/2024 - 14:12

9 διαρρήξεις-κλοπές το τελευταίο δεκαήμερο σε Γέρα και Μυτιλήνη - Ποιοι είναι οι δράστες

Εξιχνιάστηκαν (9) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, που διαπράχθηκαν κατά το προηγούμενο δεκαήμερο στη Λέσβο Ταυτοποιήθηκαν δύο (2) άτομα για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία

Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Γέρας και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, εννέα (9) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα), που διαπράχθηκαν κατά το προηγούμενο δεκαήμερο στη Λέσβο. 

 

Ταυτοποιήθηκαν δύο (2) άτομα, ημεδαπός και ανήλικη ημεδαπή (20 και 17 ετών αντίστοιχα), για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής και της πρόκλησης φθορών.

 

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων προέκυψε ότι, βραδινές ώρες της 24/25.05.2024 στην ευρύτερη περιοχή της Γέρας, οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και δύο (2) δίκυκλα οχήματα, ενώ προσπάθησαν να αφαιρέσουν από την ίδια περιοχή και Ι.Χ. φορτηγό όχημα χωρίς ωστόσο να το κατορθώσουν, προκαλώντας φθορές σε αυτό.

Επιπλέον, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (24/25.05.2024) μπήκαν, παραβιάζοντας εισόδους, σε δύο (2) επιχειρήσεις στην περιοχή της Γέρας και αφαίρεσαν χρηματικά ποσά ύψους -330- ευρώ περίπου, καθώς και διάφορα προϊόντα, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν έτερη επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, προκαλώντας φθορές.

Κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε επίσης ότι, ο 20χρονος ενέχεται σε δύο (2) ακόμη περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 31.05/01.06.2024 σε επιχειρήσεις στη Μυτιλήνη, απ’ όπου αφαίρεσε, κατά περίπτωση, ηλεκτρονικές συσκευές (-1- tablet και -2- κινητά τηλέφωνα) και το χρηματικό ποσό των -70- ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν τα οχήματα που αφαιρέθηκαν από τους δράστες (-2- δίκυκλα και Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο), εγκαταλελειμμένα σε διάφορες τοποθεσίες στη Λέσβο.

 

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

 

Μοιράσου το άρθρο!