Ανακοινώσεις Φορέων

04/01/2019 - 17:10

Επανατοποθέτηση Γιώργου Αλεξίου στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Με την αριθμ. ΔΙΔΚ/Φ37/48053/28-12-2018  απόφαση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νικολέτας Ξενογιαννακοπούλου, ορίστηκαν τα μέλη του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.


Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφαίνεται σε δεύτερο βαθμό ύστερα από ένσταση κατά αποφάσεων των πειθαρχικών συμβουλίων και σε πρώτο βαθμό για την εκδίκαση του παραπτώματος της παραγράφου 2 του άρθρου 122 του ν. 4057/12, όλης της χώρας.


Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο των ανωτάτων υπαλλήλων του Δημοσίου και των Ν.Π.Δ.Δ., το οποίο κρίνει σε πρώτο και τελευταίο βαθμό.


Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι πενταμελές,  και απαρτίζεται από δύο δικαστικούς, ένα μόνιμο υπάλληλο, προϊστάμενο Διεύθυνσης Υπουργείου, Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Περιφέρειας και δύο  μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ ΟΤΑ).


Το ένα εκ των δύο μελών της ΠΟΕ ΟΤΑ , ορίστηκε ο Γεώργιος Αλεξίου, μόνιμος υπάλληλος , Προϊστάμενος Ανακύκλωσης Καθαριότητας του Δήμου Λέσβου, για τρίτη συνεχόμενη θητεία, μετά από πρόταση της Ομοσπονδίας ΠΟΕ ΟΤΑ, η οποία έκρινε, ότι η συμμετοχή του τα προηγούμενα χρόνια ήταν επιτυχής.


Ο Γιώργος Αλεξίου αποδέχτηκε την τιμητική πρόταση της Ομοσπονδίας ΠΟΕ ΟΤΑ, που τον εμπιστεύτηκε να εκπροσωπήσει τους εργαζόμενους  για τρίτη συνεχόμενη θητεία , και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσα στα νόμιμα πλαίσια, όπως έχει πράξει όλα  τα προηγούμενα χρόνια.

Μοιράσου το άρθρο!