Ανακοινώσεις Φορέων

01/10/2013 - 19:23

Ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ Λέσβου για τις απολύσεις στα Sprider Stores

style="text-align: justify;">Το κλείσιμο της SPRIDER STORES έρχεται να προσθέσει άλλους 800 ανέργους στον μακρύ κατάλογο. Η εταιρεία έβαλε λουκέτο μετά από τριάντα χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά 
αναστέλλοντας τη λειτουργία των καταστημάτων της ανά την Ελλάδα. Και δεν είναι η μόνη. Η κατασκευαστική εταιρεία "Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική" υπήχθη στο άρθρο 99, ενώ η Βιοχάλκο αναζήτησε τη «σωτηρία» στο Βέλγιο, την ίδια ώρα που ο τραπεζικός δανεισμός προς τις ίδιες είναι μια αιματηρή ιστορία με ληστρικά επιτόκια.
 
Αυτοί οι εργαζόμενοι – άνεργοι έρχονται να προστεθούν στους ενάμιση εκατομμύριο απολυμένους και ανέργους που δημιούργησαν οι πολιτικές της φτώχιας και της διάλυσης των δομών του κοινωνικού κράτους της τρόικα συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
 
Οι απολύσεις και η φτώχια δεν αφορούν μόνο όσους απολύονται ή μόνο όσους τίθενται σε διαθεσιμότητα, αλλά αφορούν όλους μας, δημόσιους ή ιδιωτικούς υπαλλήλους, και όχι βέβαια μόνο με την επίκληση στην αλληλεγγύη αλλά κυρίως γιατί ως εργαζόμενοι καλούμαστε να πληρώσουμε το τίμημα. Το τίμημα του κλεισίματος καταστημάτων, το τίμημα για τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, το τίμημα για τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2013 για τον όμιλο δείχνουν βουτιά του τζίρου, που άγγιξε το 45,8%, που αντιστοιχούσε στα 22,365 εκατ. ευρώ έναντι 41,261 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Όσο για τα μεικτά κέρδη του Ομίλου, αυτά ανήλθαν σε 4,983 εκατ. έναντι 20,297 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2012, μειωμένα κατά 75,4%. Είναι προφανές ότι η φτώχια και οι απολύσεις αργά η γρήγορα θα φαίνονταν και στην «αγορά», γεγονός που θεωρούμε ότι και στη Λέσβο είναι ορατό.Αυτό οφείλουμε να το αντιληφθούμε ΟΛΟΙ μας, ώστε απέναντι σε αυτή την πολιτική της φτώχιας, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους να αντιτάξουμε τον ενωτικό αγώνα των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των αγροκτηνοτρόφων, των συνταξιούχων και της νεολαίας με ένα ενιαίο κοινωνικό μέτωπο ανατροπής.
 
Ως ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους απολυμένους της sprider store στη Μυτιλήνη. Τους καλούμε να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να αγωνιστούν με όλους τους άλλους κλάδους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
 
Για την Ε.Γ
Του Ν.Τ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ
 
 

Μοιράσου το άρθρο!