Ανακοινώσεις Φορέων

17/06/2011 - 13:30

Μη πληρωμή των εργαζομένων στο Μουσείο ΤΕΡΙΑΝΤ

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Είμαστε στον 6ο μήνα του 2011 και έχει αρκετό καιρό που ο Υπουργός Πολιτισμού πέρασε από το νησί μας. Μεταξύ άλλων, επισκέφτηκε το Μουσείο- βιβλιοθήκη TERIADE, με τα σπάνια και πολύ μεγάλης αξίας έργα τέχνης και βιβλία.

Ορίστηκε το νέο συμβούλιο του ιδρύματος και εξαγγέλθηκαν μεγαλόπνοα έργα για το συγκεκριμένο Μουσείο, που πραγματικά χρειάζονται, λόγω της σπουδαιότητας και της μεγάλης αξίας των έργων και του πλήθους των επισκεπτών από όλη την υφήλιο.

ΟΜΩΣ για να πιστέψουμε ότι αυτά τα έργα θα γίνουν πράξη, ή ότι είναι στις προθέσεις αυτών που τα εξαγγέλλουν, πρέπει να μας έχετε δώσει κάποια δείγματα γραφής.

Ψεύδεστε κύριοι, μας μπουκώσατε στις υποσχέσεις για το πιο απλό και αυτονόητο. Μας υποσχέθηκε η κυρία Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, πολύ πριν το Πάσχα, ότι είναι θέμα ημερών να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στο Μουσείο, που αυτή τι στιγμή είναι περίπου ένα χρόνο απλήρωτοι.

Δεν είσαστε ικανοί να πληρώσετε τους ανθρώπους που με το φιλότιμό τους λειτουργούν και φυλάνε σήμερα το Μουσείο, πώς θέλετε να πιστέψουμε ότι έχετε την πρόθεση να διαθέσετε κονδύλια γι’ αυτά τα έργα που εξαγγείλατε; Δεν σας πιστεύει πια κανένας. Δεν έχετε ούτε την ευαισθησία να αφουγκραστείτε την αγωνία ενός πολύτεκνου, που πέρα του βιοποριστικού προβλήματος, τρέχουν τα γραμμάτια στην τράπεζα και χρωστάει ΔΕΗ, ΟΤΕ.

Κύριοι, κρατάτε τις καρέκλες και αφού δεν έχετε την ευαισθησία να λύσετε τέτοια μικρά και αυτονόητα προβλήματα, πως θα μπορέσετε να επιλύσετε και τα μεγάλα.

Μοιράσου το άρθρο!