Αγροτικά - Αλιεία

22/06/2012 - 07:23

Χωρίς επίβλεψη το έργο της δακοκτονίας στη Λέσβο!!!

yle="text-align:justify;">Οι μεγάλες περικοπές συνεχίζονται! Στην εποχή του ΔΝΤ  διαβάστε πως  στη Λέσβο το 28 έγινε 6 !!!!!!!!

----

Στον διαδικτυακό τόπο Διαύγεια δημοσιεύθηκε  με μεγάλη καθυστέρηση  η απόφαση του ΥπΑΑΤ που αφορά την «Κατανομή εποχικού προσωπικού Γενικής Διεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής – Πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου της ελιάς», την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, κ. Γιώργος Κανελόπουλος. Σύμφωνα με αυτή, το έργο της Δακοκτονίας στις 35 Περιφέρειες της χώρας ενισχύεται με 75 τομεάρχες και 1.425 άτομα λοιπούς εργάτες. Ωστόσο, ο αριθμός των εποχιακών γεωπόνων που προσλαμβάνει φέτος το ΥπΑΑΤ είναι μειωμένος τουλάχιστον κατά το ήμισυ σε σχέση με πέρσι που ούτως ή άλλως ήταν λίγοι. Από την πλευρά του το ΥπΑΑΤ όσον αφορά το θέμα της μείωσης των προσλήψεων επικαλείται την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία. Γ

Ειδικότερα, πρόκειται για 75 ΠΕ Γεωπόνους εν ελλείψει ΤΕ Τεχνολόγοι Φυτικής Παραγωγής (Τομεάρχες Δακοκτονίας) και 1.425 άτομα λοιπό εργατοτεχνικό προσωπικό ΥΕ (παγιδοθέτες, αρχιεργάτες ψεκαστές, παρασκευαστές, δειγματολήπτες, μεταφορείς, εργάτες αποθήκης, κ.λ.π.).

Για τη Λέσβο

Η απόφαση προβλέπει μόνο 6 Γεωπόνους Τομεάρχες που θα αναλάβουν το έργο της επίβλεψης.  Θυμίζουμε ότι πέρυσι είχαν προσληφθεί 12 Γεωπόνοι Τομεάρχες  και το 2010 οι Γεωπόνοι Τομεάρχες ήταν 28.

Λοιπό εργατοτεχνικό προσωπικό ΥΕ  (παγιδοθέτες, αρχιεργάτες ψεκαστές,  παρασκευαστές, δειγµατολήπτες,  µεταφορείς, εργάτες αποθήκης, κ.λ.π.) 220 άτομα  - 103 άτομα θα είναι παγιδοθέτες και 117 άτομα  στελεχώσουν τα 17 συνεργεία που συγκροτηθούν για να ψεκάσουν το βόρειο τμήμα του νησιού που δεν έχει δοθεί σε εργολάβο.

Οι προσλήψεις των Γεωπόνων γίνονται από το ΑΣΕΠ και οι προσλήψεις του εργατοτεχνικού προσωπικού με διαδικασίες ΑΣΕΠ

Τι σημαίνουν όλα αυτά: Αδυναμία επίβλεψης του έργου της δακοκτονίας  (είναι αδύνατο 6 Γεωπόνοι να επιβλέπουν το νησί), καθυστέρηση προσλήψεων.

Οι ψεκασμοί εκτιμάτε ότι θα αρχίσουν στις 20  Ιουλίου !!!!

Η καθυστερημένη έναρξη των ψεκασμών,η  αυξημένη υγρασία ,οι  μεγάλες ποσότητες ελαιοκάρπου που δεν έχουν συλλέγει καθώς και η αδυναμία επίβλεψης σημαίνουν ότι ίσως η δακοπροσβολή λάβει τεράστιες διαστάσεις.  Μόνο οι καιρικές συνθήκες μπορούν να μας σώσουν...

Στο σημείο αυτό να πούμε και ένα μπράβο στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φλώρο και στην Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Λέσβου που είχαν προβλέψει τη δεύτερη δραματική μείωση προσωπικού και αποφάσισαν τα 3/4 περίπου του έργου της δακοκτονίας  να δοθούν σε εργολαβία (86 συνεργεία θα είναι στην αρμοδιότητα του εργολάβου) και έτσι να μην υπάρχει ο περιορισμός του εργατοτεχνικού προσωπικού.  

Και τα συνεργεία του εργολάβου θα επιβλέπονται από τους 6 Γεωπόνους.

-----

Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού που θα απασχοληθεί μέχρι 4 ½ μήνες  θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/94 όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 9 του Ν. 3051/2002 και το άρθρο 2 παρ. 6 του Ν. 3260/2004, από τα αρμόδια για την πρόσληψη όργανα, για δε το υπόλοιπο προσωπικό έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες με την με αριθμ. πρωτ. 6569/67952/14-06-2012 Εγκύκλιο της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής.

Δείτε την κατανομή προσωπικού σε όλη την Ελλάδα:

Μοιράσου το άρθρο!