Αγροτικά - Αλιεία

03/07/2024 - 21:07

Νέο φιάσκο ( ; ) πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σήμερα Τετάρτη...

Ένα μικρό σχετικά μέρος από τις πληρωμές που είχαν προγραμματισθεί για σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουλίου, πήρε το δρόμο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις τράπεζες.

 

Η εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής σύμφωνα με όσα αναφέρει το argonews δείχνει εντολές που δεν ξεπερνούν τα 70 εκατ. ευρώ, όταν είναι γνωστό ότι το σημερινό πρόγραμμα έπρεπε να ανέρχεται στα 180 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των τελευταίων πληρωμών για το 2023 φθάνουν τα 240 εκατ. ευρώ.

 

Είναι σαφές ότι το «μαρτύριο της σταγόνας» που βιώνουν κάθε τόσο οι αγρότες στην Ελλάδα, αυτή τη φορά εξελίσσεται με μεγάλη επιτυχία. Το γιατί, ας το αναζητήσει ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης που με ευκολία, έσπευσε (σήμερα)  να υιοθετήσει τις φθηνές δικαιολογίες του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, για το άλλο μεγάλο ζήτημα των αχρεωστήτως καταβληθέντων ύψους 63 εκατ. ευρώ (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ). Ο ίδιος πάντως, δεν αισθάνθηκε μέχρι στιγμής να ενημερώσει τον αγροτικό κόσμο πότε θα πληρώσει και τι ακριβώς θα πληρώσει για το 2023. 

Προς το παρόν και  επειδή ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ κρατάμε κάθε επιφύλαξη καθώς η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. 

Μοιράσου το άρθρο!