Αγροτικά - Αλιεία

04/08/2019 - 21:44

Γραβιέρα και λαδοτύρι από τον Συνεταιρισμό Μεσοτόπου - Μπράβο τους!

Πριν από 8 μήνες ο Συνεταιρισμός Μεσοτόπου τόλμησε και έκανε ένα σημαντικό βήμα: δημιούργησε και τυποποίησε τη δική του φέτα. Μια επιχειρηματική κίνηση που υπαγορεύτηκε από τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές για το αιγοπρόβειο γάλα που έδιναν οι βιομηχανίες γάλακτος. 

Σήμερα ο Συνεταιρισμός Μεσοτόπου προχωράει ένα βήμα ακόμη ( για την ακρίβεια δύο βήματα μιας ρίχνει στην αγορά δύο νέα προϊόντα) Γραβιέρα και Λαδοτύρι είναι πλέον διαθέσιμα στους καταναλώτες

Ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μεσοτόπου αναφέρει σε ανακοίνωσή του. 

Και επισήμως λοιπόν η οικογένεια των τυροκομικών μας μεγαλώνει!!! Από Δευτέρα μπορείτε να προμηθευτείτε το "ΛΑΔΟΤΥΡΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΠΟΠ" και την "ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ" του Συνεταιρισμού μας, στα ράφια του Συνεταιριστικού Παντοπωλείου μας στο Μεσότοπο, καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα του νησιού μας αλλά και των Αθηνών. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!!!!!!!

 

Η ιστορία  και οι στόχοι του Συνεταιρισμού όπως τους περιγράφουν τα μέλη του:

Μια ιστορία και μια κληρονομιά που ξεκινά από το 1923 ...Με ευθύνη σεβασμό και ανιδιοτέλεια κάνουμε τον δικό μας αγώνα μέσα σε δύσκολες συνθήκες ανταγωνιστικότητας για καλύτερες μέρες στην Αγροκτηνοτροφια...Στην Δυτική Λέσβο κάτω από την στέγη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσοτοπου Λέσβου Αγρότες κτηνοτρόφοι από τα χωριά Μεσοτοπου Ερεσού Άντισσας Σιγρι Άγρας είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε...

Τα 150 μέλη μάς είναι όλα ενεργά νέοι άνθρωποι μερακλήδες, αγωνιστές, περήφανοι. Η διοίκηση αποσκοπεί στην ισότιμη συνεργασία και την αμοιβαία βοήθεια των μελών μας με στόχο την οικονομική ανάπτυξη και ενδυνάμωση όλων των συνεταίρων μάς..

Ο συνεταιρισμός μας είναι μια δημοκρατική διοικουμενη συνεταιριστικη οργάνωση...Απο το 2002 σταθερά με κόπο , αγωνία η προσπάθεια μάς ήταν να αναπτύσσουμε οποιαδήποτε δραστηριότητα με τις οποίες καλύπτουν όλα τα στάδια της παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας των αγροτικών προϊόντων, καταναλωτικών προϊόντων, κτηνοτροφικών προϊόντων, προμήθειας και εμπορίας ζωοτροφών, γεωργικών εφοδίων, κτηνιατρικών φαρμάκων κτλ.. Διαθέτουμε έμπειρους επιστήμονες, γεωπόνο, κτηνίατρο για την ένταξη τούς σε αναπτυξιακά προγράμματα ώστε να αυξηθεί η παραγωγή αλλα και οι συνθήκες ως προς το καλύτερο. Δωσαμε μεγάλη σημασία στην συνεχή και σταδιακή γενετική βελτίωση τον αποδόσεων των προβάτων γ αυτό και εντάχθηκε ένα μέρος των μελών μας σε πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 έως 2020 ( Γενετικοί Πόροι στην Κτηνοτροφία Δράση 10.2.1 για τρία χρόνια..

Τον Νοέμβριο του 2018 θέλοντας να αλλάξουμε την κατάσταση και να δώσουμε υπεραξία στα δικά μας παραγόμενα προϊόντα περάσαμε στην μεταποίηση του γάλακτος μας και παράγουμε πλέον την ...Εξαιρετική ΦΕΤΑ ΠΟΠ και Βιολογική ΦΕΤΑ ΠΟΠ..

Και σιγά σιγά η γκάμα των προϊόντων μεγαλώνει όπως Λαδοτυρι και Γραβιέρα , λάδι , οπωροκηπευτικά με τόλμη αποφασιστικότητα θα τα καταφέρουμε..

Ο στόχος μάς είναι να παράγουμε και να προμηθευουμε προϊόντα υψηλού επιπέδου ποιότητας , ασφάλειας και γεύσης τα οποία να ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις των καταναλωτών.Ο συνεταιρισμός παίζει και Θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αγροτική οικονομία του Νησιού μας διασφαλίζοντας την απασχόληση και το εισόδημα των αγροκτηνοτροφων μάς πετυχαίνοντας Όχι μόνο καλύτερες τιμές αλλά ουσιαστική υγειη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά , προς όφελος του κοινωνικού συνόλου..Σε όλα αυτά τα χρόνια κατάφερεμε και έχουμε Ένα σύγχρονο εργοστάσιο ζωοτροφών αγροτικών εφοδίων , παντοπωλείο με ανταγωνιστικές τιμές σε όλα τα προϊόντα , πρατήριο υγρόν καύσιμων ( βενζινάδικο) ..Έτσι γεννήθηκαν νέες θέσεις εργασίας νέοι άνθρωποι μένουν και εργάζονται στον τόπο τους....Η ευαισθησία μας είναι μεγάλη προς των συνάνθρωπο μάς...

Απο το 2015 ο Συνεταιρισμός μας αποτελεί ένα οικονομικό σύστημα με κοινωνικό περιεχόμενο είναι εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης **Αλληλεγγύη Δήμου Λέσβου και μέλος του επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους ( ΤΕΒΑ ) διανέμοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους του προγράμματος , ακόμη συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και διανεμουμε μέσω Κοινωνικού Παντοπωλείου τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης δύο φορές τον χρόνο σε πενήντα περίπου οικογένειές..

Επιπλέον με δικούς μας πόρους διανεμουμε τρόφιμα σε όλα τα μέλη μάς αλλα και σε οικογένειες που έχουν ανάγκη ....Την τύχη μάς εμείς την καθορίζουμε αρκεί να αγωνιστούμε να πιστέψουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε το παιχνίδι..!!
 

Μοιράσου το άρθρο!