Αγροτικά - Αλιεία

11/04/2013 - 16:56

Αιτήσεις για χορήγηση νέων αδειών αλιείας σε κατόχους του εργαλείου βιντζότρατα

Από τη Διεύθυνση της Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου γίνεται γνωστό στους επαγγελματίες αλιείς που έχουν αποσύρει με επιδότηση, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007–2013, επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη με άδεια για το εργαλείο βιντζότρατα και δεν έχουν στην κατοχή τους άλλο επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος, ότι μπορεί να τους χορηγηθεί νέα επαγγελματική άδεια για αλιευτικό σκάφος με ολικό μήκος από 6 έως 10 μέτρα, χωρητικότητα έως 5,5 GT, ισχύ κινητήρα έως 40 KW και ηλικία έως 10 ετών.

Παράλληλα, αλιείς κάτοχοι βιντζότρατας, που θα δεσμευτούν να αφαιρέσουν το εργαλείο αυτό από την άδεια αλιείας του σκάφους, δίνουν τη δυνατότητα στα τέκνα ή εγγόνια τους υπό προϋποθέσεις να αποκτήσουν νέα επαγγελματική άδεια σκάφους.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται μέσω του Τμήματος αλιείας της Περιφέρειας μέχρι τις 10 Μαΐου 2013 και θα εξετάζονται με σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Αλιείας της Περιφέρειας στο τηλέφωνο 22510-46667.

Μοιράσου το άρθρο!