Skip to main content
|

Μόνιμες λύσεις για την αντιμετώπιση των υγειονομικών αναγκών

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Την ανάγκη μόνιμων και ουσιαστικών λύσεων για την αντιμετώπιση των αυξημένων υγειονομικών αναγκών της Λέσβου, λόγω του αυξημένου κύματος μεταναστών, αλλά και της θερινής περιοδου, διαπίστωσαν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που επισκέφθηκαν το νησί το Σαββατοκύριακο.



Συγκεκριμένα, το Σάββατο 27 Ιουνίου, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος και ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος, συναντήθηκαν με τοπικούς φορείς και επισκέφθηκαν τα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων και Μεταναστών, όπου συζητήθηκαν με το προσωπικό οι συνθήκες διαβίωσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Διαπιστώθηκε η έλλειψη επαρκούς υγειονομικής κάλυψης και η ανάγκη της παροχής περισσοτέρων υπηρεσιών φροντίδας, προκειμένου στο μέσο της τουριστικής περιόδου να μην δημιουργηθούν συνθήκες επιζήμιες ή ακόμα και επιδημίες, οι οποίες θα έχουν δυσάρεστες επιπτώσεις στους κατοίκους του νησιού, στους επισκέπτες και πολύ περισσότερο σε εκείνους που μέσα από μεγάλες ταλαιπωρίες, ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά καταφτάνουν στον τόπο μας προκειμένου να αναζητήσουν την τύχη τους σε μία καλύτερη κοινωνία» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο ΠΙΣ.

Κατά την επίσκεψη στο «Βοστάνειο» Γενικό νοσοκομείο της Μυτιλήνης, συζητήθηκαν με τον διοικητή Βασίλειο Μουζάλα και τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Δήμο Αντωνιάδη, τα ζητήματα της περίθαλψης του νοσοκομείου της Μυτιλήνης.

«Οι θέσεις των μονίμων ιατρών υπολείπονται κατά 30% των οργανικών θέσεων και υπάρχουν κενές 150 θέσεις υγειονομικού προσωπικού. Η αναπλήρωση των κενών θέσεων σε μεγάλο βαθμό από επικουρικούς ιατρούς επιλύει προσωρινά το πρόβλημα, αλλά από όλους κατέστη σαφές ότι χρειάζεται η ενίσχυση του νοσοκομείου από μόνιμο προσωπικό και χρηματοδότηση, διότι δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος αλλά και στην πληρωμή των επικουρικών ιατρών» διαπίστωσαν οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ.

Τέλος, ελλείψεις διαπιστώθηκαν στα τμήματα Τεχνητού Νεφρού, Ψυχιατρικό, Παθολογικό, Χειρουργικό, Μικροβιολογικό, Εργαστήρια και άλλα, ενώ αναγκαία είναι η δημιουργία Αιμοδυναμικού Τμήματος στο Καρδιολογικό, προκειμένου να σωθούν ζωές και να σταματήσουν και να περιοριστούν στο ελάχιστο οι κοστοβόρες αεροδιακομιδές.
health.in.gr

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις