Εκπαίδευση

06/08/2024 - 18:39

Το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης στην 5η Γεωκατασκήνωση στο Muscau Arch UNESCO Global Geopark, Germany – Poland!

Έξι μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μαζί με νέους από τη Γερμανία, την Πολωνία και την Ρουμανία, συμμετείχαν από 27 Ιουλίου έως και 3 Αυγούστου στo Διεθνές GeoCamp 2024 στο Γεωπάρκο Muscau Arch, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα Γερμανίας-Πολωνίας.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιμορφωτικά εργαστήρια σχετικά με τα γεωλογικά χαρακτηριστικά της περιοχής και πραγματοποίησαν επισκέψεις γεωλογικού ενδιαφέροντος στο Ανοικτό Ορυχείο Λιγνίτη Werseu-Sud και στο Πάρκο των Προϊστορικών Σκανδιναβικών Ογκόλιθων, το μοναδικό στο είδος του στην Ευρώπη. Σε συνδυασμό με τις εκπαιδευτικές δράσεις, οι μαθητές περιηγήθηκαν σε μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το πρόγραμμα της επίσκεψης συμπεριλάμβανε επίσης πεζοπορίες, μετακινήσεις με ποδήλατα και άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Μετά από την ανάλογη έρευνα, οι μαθητές από την κάθε χώρα παρουσίασαν το Γεωπάρκο της περιοχής τους και συνέγραψαν σχετικό άρθρο. Το Γεωπάρκο της Λέσβου αποτέλεσε πόλο έλξης για τους μαθητών των άλλων χωρών, πολλοί από τους οποίους εξέφρασαν την επιθυμία τους να το επισκεφτούν.

Οι μαθητές από όλες τις χώρες τόνισαν τη σημασία του διεθνή χαρακτήρα του geocamp και δήλωσαν ότι η συνάντησή τους με νέους από διάφορες χώρες της Ευρώπης ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, καθώς και μία ευκαιρία να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες και να μάθουν περισσότερα για τη γεωλογία και την φύση της περιοχής. Πρόσθεσαν επίσης ότι είναι καταπληκτικό να γνωρίζουν μέσα από τους άλλους συμμετέχοντες, τον τρόπο ζωής σε άλλες χώρες, τον τρόπο σκέψης και έκφρασής τους.

  

Μοιράσου το άρθρο!