Skip to main content
|

Πολιτική υποκρισία Παύλου Βογιατζή... Τώρα που «κάηκε το σπίτι του» διαμαρτύρεται για όσα ψήφισε

Πολιτική υποκρισία Παύλου Βογιατζή... Τώρα που «κάηκε το σπίτι του» διαμαρτύρεται για όσα ψήφισε
Πολιτική υποκρισία Παύλου Βογιατζή... Τώρα που «κάηκε το σπίτι του» διαμαρτύρεται για όσα ψήφισε

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
5'
Λέξεις Κλειδιά :
Παύλος Βογιατζής

Σχετικά με την  πολιτική προέκταση στην υπόθεση της Δέσποινας  Κομνηνού αντιγράφουμε ένα απόσπασμα από την Εφημερίδα των Συντακτών:

"Συμπληρώνοντας 25 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση από τη θέση της νηπιαγωγού, η Δέσποινα Κομνηνού μετά από μία μήνυση σε βάρος της, τέθηκε χτες σε αυτοδίκαιη αργία, λόγω της «κατάργησης του τεκμήριου της αθωότητας του νέου νόμου περί επίορκων υπαλλήλων». Αυτό καταγγέλλει η ίδια με ονοματεπώνυμο, αλλά και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ζητά την απόσυρση του Ν. 4093/2012, ο οποίος «επιβάλλει ποινή πριν την οριστική καταδίκη και ανοίγει τον δρόμο για τις απολύσεις στην εκπαίδευση».Την ίδια ώρα κάποιοι σχολιάζουν την τραγική ειρωνεία του πράγματος, δεδομένου  ότι ότι ο σύζυγος της Δ. Κομνηνού, είναι ο Βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Παύλος Βογιατζής, ο οποίος ψηφίζοντας «ναι σε όλα», υπερασπιζόμενος τον Ν. 4093/2012, μάλλον αγνοούσε ότι οι επιπτώσεις που θα είχε το μέτρο στη ζωή χιλιάδων ανθρώπων δεν θα περνούσαν το δικό του… οικιακό κατώφλι."

Το Lesvosnews.net από χθες είχε αναφέρει ότι η Δέσποινα Κομνηνού είναι θύμα του Νόμου που ψήφισε ο σύζυγό της.

Σήμερα ο Παύλος Βογιατζής δίνει την πολιτική διάσταση  (που αγνόησε ο τοπικός τύπος) στο θέμα και τονίζει ότι ψήφισε το συγκεκριμένο Νόμο για το συμφέρον της πατρίδας αλλά... τώρα κατάλαβε ότι ο Νόμος έχει γενικεύσεις κτλ.

Αν αυτό δεν είναι πολιτική υποκρισία τότε τι είναι; Ο Παύλος Βογιατζής μας θυμίζει το Χρυσοχοΐδη που δήλωσε ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο.

Τώρα που Νόμος  "καίει το σπίτι" του κατάλαβε τι Νόμους ψήφιζε; Θα περιμένα από το Παύλο Βογιατζή να κάνει την αυτοκριτική του. Να δηλώσε ότι είναι λάθος αυτό που ψήφισε. Να το πεί ΑΝΟΙΧΤΑ και ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ! Όχι μόνο για τη σύζυγό του ΑΛΛΑ για όλους.

 

 Ο Παύλος Βογιατζή δήλωσε:

«Ως Βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου ψήφισα το Νόμο 4093/2012 περί Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς πιστεύω πως η ανάγκη της χώρας για εξορθολογισμό και εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα είναι απαραίτητη, αλλά και γιατί ποτέ δε θα έβαζα το προσωπικό ή οικογενειακό μου συμφέρον πάνω από το συμφέρον της πατρίδας μου. Από την άλλη πλευρά, διαπιστώνονται πράγματι γενικότητες, ασάφειες και διατάξεις του εν λόγω Νόμου, οι οποίες χρήζουν άμεσης αλλαγής, όπως η κατάργηση ουσιαστικά από το Νόμο του «τεκμηρίου της αθωότητας». Γι’ αυτό και μαζί με 34 ακόμη Βουλευτές διαφορετικών κομμάτων έχουμε καταθέσει από τις 13 Φεβρουαρίου κοινή σχετική Ερώτηση τόσο προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Μανιτάκη, όσο και προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, κ. Στυλιανίδη, και Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Ρουπακιώτη, την οποία και σας επισυνάπτω».

 


Και η λεπτομέρεια της ιστορίας : η σύζυγος του Παύλου Βογιατζή τέθηκε σε αργία χθες (08/04/2013) , η ερώτηση στη Βουλή έγινε 13/02/2013... Προφάνως ο κος Βογιατζής γνώριζε και έτρεξε να προλάβει γεγονότα.

 

ΠΡΟΣ:

  • Τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, κ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

 

  • Τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, κ. ΑΝΤΩΝΙΟ ΜΑΝΙΤΑΚΗ

 

  • Τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, κ. ΑΝΤΩΝΙΟ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ

 

 

ΘΕΜΑ: Αυτοδίκαιη Αργία Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.

 

Η Υποπαράγραφος Ζ3. Αργία στο πλαίσιο της Πειθαρχικής και Ποινικής Διαδικασίας, του Ν.4093/2012, η οποία προβλέπει την επιβολή της ποινής της αργίας στους Δημοσίους Πολιτικούς Διοικητικούς Υπαλλήλους και στους Υπαλλήλους Ν.Π.Δ.Δ., παραβιάζει κατάφορα το τεκμήριο αθωότητας και την αρχή της ίσης μεταχείρισης, στρέφεται δηλαδή εναντίον κάθε κανόνα δικαίου και γενικότερα στιγματίζει τον υπάλληλο με τη λήψη σε βάρος του ιδιαίτερα δυσμενών διοικητικών μέτρων, πριν τη λήψη απόφασης επί της κατηγορίας που τον βαρύνει, προσβάλλοντας ταυτόχρονα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Πιο συγκεκριμένα στην Υποπαράγραφο Ζ3, σε καμία από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στις παραγράφους 1α – 1δ, δε γίνεται λόγος για οριστικές δικαστικές αποφάσεις που να επιβεβαιώνουν την ενοχή του κατηγορούμενου υπαλλήλου, αλλά ούτε εξετάζεται πουθενά και η ύπαρξη ενδεχόμενης συνάφειας της κατηγορίας με το αντικείμενο εργασίας του υπαλλήλου. Μπορεί δηλαδή οποιοσδήποτε δημόσιος υπάλληλος να τεθεί αυτοδικαίως σε αργία μόνο και μόνο επειδή εκκρεμεί εις βάρος του μία δικαστική απόφαση, που όμως αφορά αποκλειστικά την ιδιωτική του ζωή και ουδόλως σχετίζεται ή επηρεάζει το αντικείμενο εργασίας του. Επίσης, πώς προλαμβάνει ο νόμος τις περιπτώσεις πολιτών που ιδιοτελώς καταγγέλλουν και αιτούνται την εργασιακή αργία των αντίδικών τους, προκειμένου να τους επιβαρύνουν για δικό τους όφελος;

Αντίστοιχες διαπιστώσεις ισχύουν και για την παράγραφο 1ε, όπου η επιβολή της ίδιας ποινής, χωρίς να προϋποθέτει και πάλι την ολοκλήρωση των πειθαρχικών διαδικασιών, εξισώνει στην ουσία τον υπάλληλο που ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο από υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος προς ίδιον όφελος και τον υπάλληλο εκείνον που κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι σε πολίτη κατά την υπηρεσία του, με τον υπάλληλο που έχει οποιαδήποτε δικαστική διένεξη με τρίτον για λόγους άσχετους παντελώς με την υπηρεσία του και τα καθήκοντά του.

Ειδικότερα για την παράγραφο 1ε κρίνεται σκόπιμο να δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις και για τα παραπτώματα των περιπτώσεων ε’ και κθ’ του αρ.107 του Ν.4057/2012, στα οποία παραπέμπει ο Ν.4093/2012, και τα οποία δεν προσδιορίζουν τι νοείται ως «αναξιοπρεπής ή ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά για υπάλληλο εντός ή εκτός υπηρεσίας» (αρ.107 ε’), ή εξισώνουν την «ανάρμοστη συμπεριφορά» υπαλλήλου προς τους πολίτες με άλλα εξαιρετικά σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα (αρ.117, παρ.4α), επιβάλλοντας σε όλους ανεξαιρέτως τους δημοσίους υπαλλήλους την ποινή της αργίας, και πάλι χωρίς τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Συνεπώς, αφενός θα πρέπει να δηλώνεται ρητά πως οι αποφάσεις των Πειθαρχικών Συμβουλίων θα επιφυλάσσονται μέχρι την τελεσιδικία των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων, και αφετέρου θα πρέπει να αποκλειστούν οι υπάλληλοι εκείνοι, εις βάρος των οποίων εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις που αφορούν στην ιδιωτική τους ζωή και ουδεμία συνάφεια έχουν με το αντικείμενο εργασίας τους. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η Πολιτεία με τις παρούσες διατάξεις υποπίπτει σε κατάφορη παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η αλήθεια  είναι ότι τόσο ο Ν. 4057/2012 όσο και ο Ν. 4093/2012 καταστρατηγούν θεμελιώδη δικαιώματα του διωκομένου και καταπατούν το θεσμό της δίκαιης δίκης και της ίδιας της δημοκρατικής διαδικασίας, καθώς είναι κοινή πείρα ότι δείκτης του πραγματικού εκδημοκρατισμού μίας κοινωνίας είναι η θωράκιση του κατηγορουμένου και η παροχή νομικών όπλων που θα του δώσουν τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του από την κατηγορία που του αποδίδεται.

 

Με βάση τα παραπάνω,

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1.       Προτίθενται οι συναρμόδιοι Υπουργοί να επανεξετάσουν, να τροποποιήσουν αναλόγως ή και να αποσύρουν τις διατάξεις της Υποπαραγράφου Ζ3. Αργία στο πλαίσιο της Πειθαρχικής και Ποινικής Διαδικασίας, του Ν.4093/2012;

2.       Προτίθενται οι συναρμόδιοι Υπουργοί να προβούν στις απαραίτητες διευκρινίσεις προβλέποντας για όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις την προϋπόθεση της τελεσιδικίας πριν από την επιβολή της ποινής της αργίας;

3.       Στην περίπτωση που υπάρξει τροποποίηση και αναδιατύπωση των εν λόγω διατάξεων των παραγράφων 1α – 1ε του Ν.4093/2012, αυτές θα έχουν αναδρομική ισχύ και θα προβλέπουν την αναδρομική καταβολή του νόμιμου μισθού εν είδη αποζημίωσης για όσους δημοσίους υπαλλήλους στο μεταξύ θα έχουν τεθεί σε αργία, ελλείψει τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων;

 

 

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

  1. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  2. ΣΙΟΥΦΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
  3. ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  4. ΜΑΚΡΗ-ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΛΕΝΗ
  5. ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
  6. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ
  7. ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  8. ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  9. ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  10. ΜΠΑΤΣΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
  11. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
  12. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
  13. ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
  14. ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  15. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ
  16. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
  17. ΒΛΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  18. ΣΚΟΝΔΡΑ ΑΣΗΜΙΝΑ
  19. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  20. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  21. ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
  22. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ
  23. ΤΑΜΗΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
  24. ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
  25. ΚΑΣΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
  26. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ
  27. ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  28. ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΝΑ
  29. ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
  30. ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  31. ΒΛΑΧΒΕΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
  32. ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  33. ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
  34. ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  35. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

 

 

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις