Πολιτισμός

26/04/2024 - 08:43

Το Βόρειο Αιγαίο «ταξίδεψε» στο Λονδίνο με Λάκη Λαζόπουλο και Βικτώρια Χίσλοπ

Κατάμεστη η αίθουσα του Ελληνικού Κέντρου (Hellenic Centre)

Εκδήλωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο με σκοπό την προβολή των νησιών και των καλοκαιρινών Πολιτιστικών Δρωμένων τους πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 24 Απριλίου. Στην κατάμεστη αίθουσα του Ελληνικού Κέντρου (Hellenic Centre) στο βρετανική πρωτεύουσα, Ελληνες της Διασποράς, και όχι μόνο, υποδέχτηκε o Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης σε μία βραδιά με νότες και αρώματα της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Λήμνου και της Ικαρίας.

Κύριοι άξονες της εκδήλωσης ήταν το Φεστιβάλ Χίου, που θα διεξαχθεί φέτος 28 Αυγούστου με 6 Σεπτεμβρίου, και το Φεστιβάλ της Σαπφούς στη Λέσβο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος, για πρώτη φορά, στη Λέσβο τον Ιούνιο.

Ομιλητές ήταν, μεταξύ άλλων, η γνωστή συγγραφέας Βικτώρια Χίσλοπ (Victoria Hislop) η οποία στάθηκε στην ιδιαίτερη αγάπη της για την Ελλάδα, τη χώρα που πολλάκις έχει αποτελέσει πηγή συγγραφικής έμπνευσης για την ίδια, αλλά και ο γνωστός ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος ο οποίος προανήγγειλε επί τη ευκαιρία τα γυρίσματα για τη νέα του σειρά στο νησί της Λέσβου καθώς επίσης και την προγραμματισμένη συμμετοχή του στο νεοσύστατο φεστιβάλ της Σαπφούς φέτος το καλοκαίρι.

Ο Λάκης Λαζόπουλος στο βήμα
Ο Λάκης Λαζόπουλος στο βήμα

Οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις των νησιών της Περιφέρειας. Γλυκά και αλμυρά εδέσματα, γαλακτοκομικά προϊόντα της Λέσβου, Λημνιό κρασί, παστέλια και λικέρ Χίου και μέλια Ικαρίας ήταν μερικά από τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν.

Το «παρών» έδωσαν μέλη του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρέσβης της Ελλάδας στη Βρετανία Γιάννης Τσαούσης.

σσ
Τοπικά προϊόντα από τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Μοιράσου το άρθρο!